Taxikrig

Nyt Uber? Selskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Et nyt Uber-lignende selskab er på vej til Aarhus.
Selskabet Taxify vil tilbyde kørsel for private i Aarhus.
Selskabet Taxify vil tilbyde kørsel for private i Aarhus. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix/arkiv

Taxify vil tilbyde privatkørsel til aarhusianerne

Taxify er på vej til Aarhus. Lige nu søger taxiselskabet Taxify på Facebook efter chauffører til at køre i Aarhus, og flere hundrede har allerede vist interesse.

Taxify minder meget om tjenesten Uber. For at bruge tjenesten skal du downloade en app til din mobiltelefon. De fleste af selskabets chauffører stiller deres egen bil til rådighed.

- Vi er allerede blevet kontaktet af adskillige hundrede chauffører. Det drejer sig om både chauffører med taxalicens og private chauffører, og på nuværende tidspunkt har 20-30 chauffører gennemgået vores uddannelsesforløb, fortæller Martin Villig, medejer af Taxify, til TV2 Østjylland.

Taxify blev grundlagt i Estland i 2013 og har sidenhen spredt sig til 20 byer i 13 lande. I Aarhus skal firmaet i alt bruge 200 chauffører, og det er ikke nogen tilfældighed at Taxify har valgt Aarhus.

- Det er en rigtig dejlig by med mange studerende, universitet, kulturliv, og størrelsen på byen er meget passende. Der er heller ingen andre private taxa-apps på markedet i byen, så det ser vi som en mulighed for at afprøve det danske marked, siger Martin Villig medejer af Taxify.

I København er flere Uber-chauffører netop blevet dømt for at køre pirattaxa. Over for TV2 Østjylland fastlår Martin Villig, at Taxify vil overholde dansk lovgivning, og han opfordrer chaufførerne til at betale skat af deres indtægt.

- Vi kan selvfølgelig ikke tvinge dem til at betale skat, men fra vores sidegør vi alt for at gøre det så nemt og simpelt for chaufførerne at betale skat af deres indtægt, siger Martin Villig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.