Nyt tiltag: Nu får ensomme ældre lettere ved måltiderne

En ny pulje penge skal gøre det mere behageligt for ældre at indtage måltiderne, så de ikke sidder helt alene.
Mange ældre føler sig ensomme, når de spiser alene. 
Mange ældre føler sig ensomme, når de spiser alene.  FOTO: Scanpix

Vi har alle prøvet perioder i vores liv, hvor vi har måtte spise vores måltider alene. Sker det for tit, bliver det trist, kedeligt og ensomt.

Desværre har mange ældre både på plejehjem og dem, der bor alene, ikke nogen at dele måltiderne med, og de føler sig derfor ensomme. Men heldigvis er der nu håb forude, skriver Århus Stiftstidende.   

Århus kommune og 11 andre har fået penge til at skabe bedre rammer for de ældre, når de spiser. Det skal blandt andet ske ved at de få frivillige spisevenner på banen.

- Mad og livskvalitet hænger sammen for mange mennesker. Hvis man pludselig sidder alene ved spisebordet hver aften, så kan maden fra kommunen være nok så god, for det er selskabet, der mangler, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) om grunden til, at der nu uddeles penge.

En at dele maden med

De ældre i Århus kommune kan glæde sig over, at ministeriet har bevilget 750.000 kroner til at forbedre rammerne for de ældres måltider i kommunen.

Pengene skal især bruges til at få flere frivillige spisevenner på banen, så de ældre har en at dele deres mad med eller gå på café med. I starten skal projektet afprøves i to lokalområder, som er Christiansbjerg og Midtbyen.

Hos Ældresagen er de glade for det nye tiltag:

- De fleste af os spiser mere og bedre, når vi hygger os over maden sammen med andre. Derfor er vi glade for, at Aarhus kommune har fået midler til at sætte ting i gang, så flere ældre kan komme ud af ensomheden og samtidig få en rigtig god oplevelse ved at spise sammen med andre, siger en begejstret Tove Jørvang fra Ældresagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.