Nyt nederlag: Ryanair taber til danske journalister

Det irske lavprisselskab Ryanair slæbte Berlingske i pressenævnet. Ryanair hævdede, at avisen havde skrevet forkerte oplysninger, der satte lavprisselskabet i et dårligt lys. Men irerne får ikke medhold, oplyser Pressenævnet.
Ryanair rejste en sag i Pressenævnet mod Berlingske. De følte sig dårligt behandlet, men har tabt sagen.
Ryanair rejste en sag i Pressenævnet mod Berlingske. De følte sig dårligt behandlet, men har tabt sagen. Foto: Andrew Yates

I det seneste halve år har der herhjemme været stort fokus på Ryanair, fordi lavprisselskabet har ligget i åben krig med den danske fagbevægelse.

I en artikelserie hos Berlingske gav man blandt andet taletid til formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller.

Ryanair er gået på kompromis med sikkerheden i luften, sagde han.

Men skriverierne faldt ikke i god jord hos flyselskabet. De følte sig dårligt behandlet og anklagede Berlingske for ikke at have givet dem mulighed for at forklare sig ordentligt.

Kritikken gik blandt andet på, at Ryanairs indsigelser kun blev gengivet helt kort og unuanceret. Men Pressenævnet mener ikke, der er noget at komme efter, fremgår det af deres hjemmeside.

Dårlig sikkerhed

Flyvninger med for lidt ekstra brændstof i tankene var en af piloten Niels Møllers anker mod selskabets sikkerhedspolitik.

Og selvom Ryanair har meldt ud, at de overholder minimumskravene for, hvor meget brændstof de fylder på deres fly, beroligede det ikke Niels Møller. Det fortalte han til Berlingske.

Den anklage fik Ryanair mulighed for at svare på.

I en af artiklerne har Ryanair således over for Berlingske afvist, at for lidt brændstof skulle være et problem for piloterne eller for flyselskabet.

Presseetikken har været helt i orden

Pressenævnet har lagt vægt på, at Ryanair har fået lov til at forklare sig på alle de beskyldninger, der har været fremme i artikelserien.

Derfor har der ikke været tale om dårlig presseskik, lyder dommen fra Pressenævnet.

Og samtidig mener nævnet heller ikke, at artikelserien kan påføre Ryanair skade af betydning.

Se den fulde kendelsen fra Pressenævnet her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.