Nyt job: Årgang 0-forældre flytter fra Danmark

Theresia Treschow-Kühl dropper apoteket i Aabenraa. Villaen er sat til salg.
Rachel Ellebyes mor Theresia Treschow-Kühl genoptager præstegerningen.
Rachel Ellebyes mor Theresia Treschow-Kühl genoptager præstegerningen.
Foto: David Leth Williams/Scanpix/arkiv

Da hele Danmark mødte Theresia Treschow-Kühl i tv-dokumentaren "Årgang 0" første gang, var hun præst. Den gerning tager hun op igen.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Jeg blev på et tidspunkt af en veninde spurgt, om jeg ville holde en barnedåb her i foråret. Det sagde jeg ja til, og min mand Lars spillede samtidigt orgel under dåben, fordi der ikke var nogen organist, der kunne spille den dag. Og på et tidspunkt vendte Lars sig om mod mig og sagde: Du skal tilbage og være præst, fortæller hun til avisen.

Efter et halvt års søgning har Theresia Treschow-Kühl fået job som præst for det danske mindretal i Sydslesvig i den lille by Tarp i Tyskland.

Med Rachel som udvekslingsstudent i Argentina og storebroderen David på kostskole i Birkerød har parret valgt sammen at flytte til Tarp.

Strandvejsvillaen i Aabenraa er således sat til salg, og Lars Ellebye vil pendle de godt 50 kilometer fra Tarp til apoteket i Aabenraa.

At genoptage hvervet som præst ser Theresia Treschow-Kühl frem til.

- Det glæder jeg mig helt vildt til. Det er en super spændende udfordring, som jeg tager meget seriøst. Og det er uhyre interessant at jeg nu skal være præst for det danske mindretal i Sydslesvig, siger hun til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.