Nyt folketingsmedlem kommer direkte fra jobcentret: Her er der problemer

Nyt folketingsmedlem for Konservative Brigitte Klintskov Jerkel kan fra sit arbejde som socialrådgiver se flere problemer for ansatte og borgere på landets jobcentre.
47-årige Brigitte Klintskov Jerkel supplerer for erhvervsminister Brian Mikkelsen i Folketinget.
47-årige Brigitte Klintskov Jerkel supplerer for erhvervsminister Brian Mikkelsen i Folketinget. Foto: Privat

Konservative har med Lars Løkke Rasmussens (V) nye trekløverregering fået tre ministerposter.

De travle ministrekalendere har fået de nye ministre, Søren Pape Poulsen, Mai Mercado og Brian Mikkelsen, til at overlade deres folketingsmandater til deres førstesuppleanter. 

En af dem, der fremover vil få sin daglige gang på Christiansborg, er 47-årige Brigitte Klintskov Jerkel, der supplerer for erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Hun kommer direkte fra et job som socialrådgiver i et jobcenter indenfor sygedagpengeområdet. Avisen.dk har derfor spurgt hende, hvad hun med det udgangspunkt vil forsøge at gøre noget ved i sit arbejde i Folketinget.

Tungt administrativt arbejde

Særligt inden for to områder fremhæver Brigitte Klintskov Jerkel problemer. Blandt andet har hun oplevet, at man som ansat bruger meget tid på at dokumentere.

- Der er mange tunge administrative ting. Der er mange ting, der skal dokumenteres i forskellige systemer. Det kunne man godt gøre lettere, siger hun, men understreger samtidig, at hun på nuværende tidspunkt endnu ikke ved, om det er noget af det, hun kommer til at beskæftige sig med i Folketinget, da Konservatives endelige ordførerskaber endnu ikke er fordelt.

Men her ser hun muligheder for at gøre socialrådgivernes hverdag mere enkel. 

- Det bliver lidt tungt, når man skal køre i forskellige systemer. Det kunne man godt gøre lettere, så systemerne kører mere sammen, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Uforståeligt sprog

Derudover mener hun også, at det er problematisk, at borgerne ofte ikke forstår de partshøringer og afgørelser, de får fra kommunen.

- Det er mange gange skrevet i et lidt besværligt sprog, fordi det er meget lovgivning, og det kan godt være svært for den almindelige borger at forså, siger Brigitte Klintskov Jerkel, der selv har oplevet borgere reagere i forbindelse med hendes arbejde med sygedagpengelovgivningen.

- Der er mange der, når de bliver syge første gang, slet ikke er klar over lovgivningen - af gode grunde. Det er svært forståeligt sprog med lovstof og paragraffer for den helt almindelige borger, der bare er syg for første gang i sit liv, siger hun og fortsætter:

- Man kunne godt prøve at skrive det i et mere enkelt og forståeligt sprog, så det bliver lettere for den almindelige borger at læse.

Indtil ordførerskaberne er endeligt fordelt overtager Brigitte Klintskov Jerkel Brian Mikkelsens ordførerskaber, men hun fortæller, at hun har en klar interesse for beskæftigelsesområdet, ligesom hun fra sit arbejde i regionsråd og byråd også har erfaring inden for blandt andet børne- og ungeområdet. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.