Nyt farligt job: Tjeneste søger hemmelig agent

Forsvarets Efterretningstjeneste har slået et job op som ‘Indhenter.’ Men sig det ikke til nogen, hvis du søger.
Kunne du tænke dig et job a'la Carrie Mathisons i serien Homeland? Så har Forsvarets Efterretningstjeneste nok det, der kommer tættest på lige nu. Tjenesten søger en 'Indhenter' til at indsamle hemmelig information om forhold, der truer Danmark og danske interesser.
Kunne du tænke dig et job a'la Carrie Mathisons i serien Homeland? Så har Forsvarets Efterretningstjeneste nok det, der kommer tættest på lige nu. Tjenesten søger en 'Indhenter' til at indsamle hemmelig information om forhold, der truer Danmark og danske interesser. AP Photo/Showtime, Ronen Akerman

Er du særdeles god til at komme tæt på nye mennesker? Kan du opholde dig under primitive og konfliktbetonede forhold? Og kan du tage ansvar for andre menneskers liv i farlige situationer?

Så er det måske dig, der er den nye ‘Indhenter’ for Forsvarets Efterretningstjeneste. Tjenesten har slået en stilling op, der nok vil tiltale dig, hvis du er fascineret af CIA-agenten ‘Carrie Mathison’ fra serien Homeland eller går og drømmer om at blive en moderne James Bond.

Ingen adrenalin-junkier, tak

Du skal være god til at holde på hemmeligheder og komme i kontakt med mennesker i fremmede lande. Meget af FE’s arbejde foregår uden for landets grænser:

“Derfor skal vi være godt hjemme i, hvad der foregår på de bonede gulve, såvel som hos manden på gaden - det være sig i storbyer, ørkenområder eller noget helt tredje," som tjenesten skriver på hjemmesiden.

FE understreger, at der ikke er plads til “adrenalin-junkier.” Men du skal nok heller ikke være en bangebuks. Jobbet er nemlig farligt. FE bruger kun fysiske indhentere, når der ikke er andre muligheder for at få fat i information, der kan true Danmark og danske interesser

“Kendetegnende for den fysiske indhentning er, at den ofte er forbundet med en fare for de involverede," skriver FE, der dog også understreger, at man passer godt på sine indhentere og kilder.

Uniform og hættetrøje

Så kan du lade være at plapre op om dit arbejde, og er du god til at blende ind i nye miljøer, er det måske dig, der skal være den nye indhenter for FE, der undlader at bruge udtrykket spion.

Jonas, der er føringsofficer, og på hjemmesiden udtaler sig om sit job, vil dog gerne bruge det:

“Mit arbejde kræver, at jeg er alsidig og kreativ og kan operere i både krigszoner og metropoler - og i alt fra jakkesæt eller uniform til sneakers og hættetrøje. Mine arbejdsværktøjer er det grundlæggende spionhåndværk, og kernen i det hele er mine kilder,” lyder det i et citat.

Forsvarets Efterretningstjeneste anbefaler, at du så vidt muligt holder det hemmeligt, hvis du søger.

Fristet? Så se mere her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.