Nyt dansk tv-par skal hylde kongehuset

Kåre Quist og Tine Gøtzsche leder slagets gang, når DR mandag sætter spot på kongehusets gøren og laden i 2015.
De garvede nyhedsværter Kåre Quist og Tine Gøtzsche skal lede slagets gang.
De garvede nyhedsværter Kåre Quist og Tine Gøtzsche skal lede slagets gang. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

De er i forvejen tætte kolleger, men plejer normalt ikke at være "på skærmen" samtidig. Men mandag indgår de to TV Avisen-værter Kåre Quist og Tine Gøtzsche et nyt parløb.

De er sammen værter på DR 1's udsendelse ’Året i Kongehuset 2015,’ der bliver sendt mandag.

Ifølge en pressemeddelelse fra DR skal Quist & Gøtzsche præsentere de "alvorlige, sjove, glamourøse og festlige højdepunkter fra året, der er nu snart er forbi".

Og der er guf til de kongetro i programmet, hvor seerne bl.a. kommer med ind bag de ellers meget lukkede døre, når tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for første gang siden valget sidder sammen og fortæller om deres samarbejde med dronning Margrethe.

De top toppolitikere kender regenten godt, for gennem deres tid som statsministre har de begge haft næsten ugentlige møder med hende. De fortæller i programmet, hvad er det for et samspil, vi har mellem folkestyre og Kongehus herhjemme, og hvor fortrolig forholdet bliver mellem statsminister og regent.

Seerne kommer også en tur med til Grønland, hvor regentparret altid får en kongelig modtagelse, men hvor der alligevel i år har været bekymring at spore.

Men det er ikke rosenrødt det hele. Kongehuset har også været i modvind i år, og medierne er gået tæt på. Politisk kommentator Thomas Larsen og ugebladsdirektør Anette Kokholm diskuterer kongefamiliens op- og nedture og også kongehusets nye strategi, der handler om at undskylde og dementere frem for at forbigå historierne i stilhed.

’Året i Kongehuset 2015’ bliver sendt mandag  21. december klokken 20.30 på DR1.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.