Nyt afbud rammer den svenske midtbane hårdt

Pontus Wernbloom har meldt afbud til det svenske landshold, bekræfter den svenske landsholdsspiller mandag.
Pontus Wernbloom (i midten) forsøger at afvæbne Manchester Uniteds Jesse Lingard (th.) i Champions League-kampen mellem CSKA Moskva og Manchester United.
Pontus Wernbloom (i midten) forsøger at afvæbne Manchester Uniteds Jesse Lingard (th.) i Champions League-kampen mellem CSKA Moskva og Manchester United. Foto: Jon Super/AP

Det er ikke kun landstræner Morten Olsen, som får ærgerlige opringninger med afbud fra spillere op til playoffkampene mod Sverige.

Hans kollega på den svenske bænk, den tidligere AaB-træner Erik Hamrén, er også rendt ind i et afbud mandag.

Midtbanespilleren Pontus Wernbloom har forladt den svenske VM-lejr med en lårskade, bekræfter Det Svenske Fodboldforbund på sin hjemmeside.

Det forventes, at Wernbloom er ukampdygtig de kommende to uger. Hamrén udtager ikke en erstatning, da truppen trods afbuddet stadig er på 23 spillere.

Sverige er i forvejen hårdt ramt af skader på den centrale midtbane, hvor Albin Ekdal for et par uger siden blev skadet, mens Kim Källström og Oscar Lewicki er småskadede og meldes tvivlsomme til kampene.

29-årige Pontus Wernbloom er en rutineret herre, som siden 2012 har været stamspiller i russiske CSKA Moskva, og han står noteret for 48 landskampe i gult og blåt.

Den første kamp mellem Danmark og Sverige spilles på sidstnævntes hjemmebane på lørdag. Returkampen spilles tre dage senere i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.