Nyrup vakte jubel: Sendte stikpille til Helle

Poul Nyrup Rasmussen holdt tale på SF's landsmøde og formåede at få et budskab ind om dagpenge, selvom han egentlig skulle tale om skattely og aktiespekulation.
Poul Nyrup vakte jubel, da han i dag talte ved SF's landsmøde og benyttede lejligheden til at slå et slag for at få halveret genoptjeningskravet og altså gøre noget ved dagpengespørgsmålet.
Poul Nyrup vakte jubel, da han i dag talte ved SF's landsmøde og benyttede lejligheden til at slå et slag for at få halveret genoptjeningskravet og altså gøre noget ved dagpengespørgsmålet. Foto: Simon Læssøe, Scanpix/arkiv

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen var i dag gæstetaler på SF's landsmøde.

Han skulle tale om skattely, aktiespekulation og finansskat, men fik alligevel proppet et dagpengebudskab ind. Det skete, da han talte om alle de skattekroner Danmark går glip af fra multinationale selskaber.

-Altså et provenu på 7-8 milliarder kan vi dag godt bruge, ikke? Der kan finansieres ret eget for dem, genoptjeningsperioden for eksempel, sagde Nyrup, hvilket affødte klapsalver og jubel fra salen.

Helle Thorning-Schmidt har igen og igen afvist at komme med et bud på en dagpengeløsning, før dagpengekommissionen har færdiggjort sit arbejde.

Også tilbage i 2012 da Poul Nyrup Rasmussen holdt tale ved Socialdemokraternes kongres opfordrede han sine partifæller til at få taget en snak om genoptjeningskravet.

Pia Olsen Dyhr afviser over for Berlingske Tidende, at SF bevidst vil drille Helle Thorning-Schmidt ved at lade Nyrup tale. Hun siger til avisen:

-Vi har inviteret Poul Nyrup Rasmussen, fordi han er et af de mest ordentlige mennesker, jeg kender i dansk politik. Og han er en af de bedste statsministre, Danmark nogensinde har haft.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.