Nyresyg, blind og et-benet diabetes-patient: "Havnet i vanvittigt helvede"

Ifølge næstformanden i Dansk Blindesamfund, John Heilbrunn, er Torben Eskesens sag den værste foreningen nogensinde har set.
Ifølge næstformanden i Dansk Blindesamfund, John Heilbrunn, er Torben Eskesens sag den værste foreningen nogensinde har set.
Ifølge næstformanden i Dansk Blindesamfund, John Heilbrunn, er Torben Eskesens sag den værste foreningen nogensinde har set. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Torben Eskesen har diabetes, og sygdommen betød, at han for 10 år siden mistede sit syn, og siden sit venstre ben. Desuden lider han af både en nyresygdom og en tarmsygdom.

Han er derfor afhængig af kommunens merudgiftsydelser, som skal hjælpe ham med at leve et normalt liv. Men de ydelser har kommunen skåret kraftigt i, og det har ændret hans liv markant, skriver DR Trekanten.

- Min frihed er ret begrænset. Både til at gøre nogle udadvendte ting, men også til at besøge venner og familie, forklarer 37-årige Torben Eskesen.

Han føler, at han til tider sidder i et fængsel.

Hedensted Kommune har f.eks. skåret kraftigt i Torben Eskesens kørsel, så han nu kun kan besøge sin kæreste to gange om måneden.

- Det er jo ikke nok til at vedligeholde et forhold. Jeg vil jo gerne kunne se hende en gang eller to om ugen, og jeg har da også mine bekymringer, om det får en ende på et tidspunkt, siger Torben Eskesen.

Ifølge næstformanden i Dansk Blindesamfund, John Heilbrunn, er Torben Eskesens sag den værste foreningen nogensinde har set.

- Hedensted Kommune har viklet ham og sig selv ind i et vanvittigt meningsløst kafkask administrativt helvede. Man endevender Torben Eskesen liv, færden og behov i detaljer. Det er himmelråbende idiotisk, at en kommune bruger så mange ressourcer på at beregne, siger John Heilbrunn.

Torben Eskesens sukkersyge betyder, at han har både en dialysekrævende nyresygdom og en tarmsygdom. Han synes derfor, at det er hårdt, at han både skal slås med sine sygdomme - og med Hedensted Kommune.

- Det er det, der får bægeret til at flyde over. Jeg kan nok forholde mig til, at der er ting jeg fejler, men når jeg også skal kæmpe med kommunen, så bliver man frustreret og ked af det, siger han.

Formanden for udvalget for social omsorg i Hedensted Kommune, Hans Jørgen Hansen (V), vil ikke kommentere på den måde, forvaltningen har skønnet i den konkrete sag. Men han mener, at kommunen generelt gør meget for sine handicappede borgere.

- En god kommune kendes på, at den behandler sine svage borgere godt. Det er også det, vi ønsker at gøre i Hedensted Kommune, siger Hans Jørgen Hansen.

Han fortæller, at kommunen har meget fokus på de handicappede, og bl.a. har lavet en handicap-politik. Desuden fremhæver han, at byrådet i efteråret skal have en temadag om handicappede.

- I den konkrete sag er der så mange ting, som man har haft en dårlig dialog om, og det skal vi have rettet op på, lover Hans Jørgen Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.