Nykredit-boss: Derfor fyrer vi 190 ansatte

Fyringsrunde i Nykredit kommer kunderne til gode, fordi der investeres i digitale løsninger, siger topchef.
Nykredit skal sige farvel til 190 ansatte, men det kommer i sidste ende kunderne til gode, siger topchef Michael Rasmussen. Nye digitale løsninger skal lette arbejdet for de ansatte, der så får mere tid og overskud til at møde kunder.
Nykredit skal sige farvel til 190 ansatte, men det kommer i sidste ende kunderne til gode, siger topchef Michael Rasmussen. Nye digitale løsninger skal lette arbejdet for de ansatte, der så får mere tid og overskud til at møde kunder. Foto: Scanpix/arkiv

Nedskæringer i antallet af ansatte i realkreditgiganten Nykredit skal hjælpe selskabet til at blive mere kundeorienteret.

Sådan lyder forklaringen fra Nykredits topchef, efter at det torsdag blev meldt ud, at der skal siges farvel til 190 ansatte i koncernen.

I alt skæres 240 stillinger, hvoraf en del i øjeblikket ikke er besat.

Koncernchef Michael Rasmussen fastholder, at det godt kan lade sig gøre at blive bedre til at møde kundernes behov, selv om man har færre ansatte.

- Vi vil effektivisere den her virksomhed, så det bliver en stærkere virksomhed, og så vi får råderum til at investere i gode nye løsninger.

- Vi får råderum til at digitalisere vores processer og udvikle selvbetjeningsløsninger, så vores medarbejdere får mere tid og overskud til at møde kunder.

- På den måde bliver vi altså mere konkurrencedygtige og relevante for vores kunder både i morgen og på den lidt længere bane.

- Men også over for vores partnere, bankerne i Totalkredit, siger han.

Nykredit meldte i begyndelsen af året ud, at man på grund af kommende kapitalkrav var nødt til at hæve bidragssatserne pr. 1. juli.

Samtidig fortalte selskabet, at man agter at gå på børsen, så det fremover bliver nemmere at skaffe kapital.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.