Nyforlovet Medina besøger flygtninge i Jordan

Sammen med journalisten Abdel Aziz Mahmoud er sangerinden Medina i Jordan for at besøge syriske flygtninge. Det bliver til et tv-program.
Medina har skiftet de bonede gulve ud med de støvede grusveje i Jordan, hvor hun besøger flygtninge.
Medina har skiftet de bonede gulve ud med de støvede grusveje i Jordan, hvor hun besøger flygtninge. Foto: Unger Anthon/Polfoto

I weekenden kunne den danske hitmager Medina bekræfte, at hun er blevet forlovet med modellen Sebastian Lund, men det er langt fra bryllupsforberedelserne, hun lige nu har i tankerne.

Sangerinden er nemlig netop nu i Jordan, hvor hun sammen med DR-journalisten Abdel Aziz Mahmoud besøger flygtninge nær den syriske grænse.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, som Medina samarbejder med på sit eget velgørenhedsprojekt, Mevation, der står for turen, hvor sangerinden og journalisten skal optage programmet "Adgang med Abdel" til DR2.

Mens Abdel Aziz Mahmouds forældre er palæstinensiske flygtninge fra Libanon, er Medinas far flygtning fra Chile. Og begge er de meget optagede af flygtningesituationen.

- Der har aldrig været så mange mennesker på flugt, som der er nu. Jeg ved godt, at jeg ikke kan redde hele verden. Jeg er heller ikke politiker, og jeg har ikke en løsning på flygtningekrisen. I stedet vil jeg gerne sætte ansigter på krisen og gøre den mere menneskelig, fortæller Medina.

Under besøget i Jordan skal Medina og Abdel Aziz Mahmoud blandt andet besøge Zaatari-lejren nær den syriske grænse. Lejren, der huser op mod 80.000 syriske flygtninge, er én af verdens største.

- Jeg er både spændt og nervøs, fordi jeg ikke ved, hvad der venter. Jeg var i Uganda i juni, hvor jeg mødte sydsudanesiske flygtninge, og det var både en barsk og lærerig oplevelse. Men jeg vil også rigtig gerne møde syriske flygtninge, fordi det især er dem, der banker på vores dør og som fylder i debatten.

- Jeg vil gerne have en større forståelse for hvilke forhold, de lever under og hvad, de flygter fra, og jeg vil gerne dele så mange af mine oplevelser som muligt med danskerne. Derfor har vi også valgt at have et tv-hold med denne gang, siger hun.

Programmet med Medina og Abdel Aziz Mahmoud bliver sendt på DR2, men datoen er endnu ikke fastlagt.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.