Nye ruter: Ryanair opruster i København

Det irske lavprisselskab vil i fremtiden også flyve til Budapest, Alicante og Malaga fra Københavns Lufthavn.
Mens Ryanair strides med den danske fagbevægelse præsenterede det irske lavprisselskab tirsdag flere nye ruter fra København.
Mens Ryanair strides med den danske fagbevægelse præsenterede det irske lavprisselskab tirsdag flere nye ruter fra København. Foto: DANIEL HJORTH/POLFOTO

Der bliver endnu flere muligheder for at flyve med Ryanair fra Københavns Lufthavn.

Det irske lavprisselskab har på et pressemøde i København præsenteret planer om at flyve til Budapest i Ungarn og Alicante og Malaga i Spanien. Alle tre bliver med udgangspunkt fra basen i København.

De nye ruter lægger sig oveni de foreløbig fire åbnede ruter fra lufthavnen, ligesom Ryanair har bebudet fem andre ruter fra efteråret.

Tirsdagens pressemøde er det femte, som Ryanair har inviteret til i København, siden selskabet i oktober offentliggjorde, at man ville etablere en base i Københavns Lufthavn.

Siden det irske selskab begyndte at flyve fra København i marts, har det vakt protester fra den danske fagbevægelse og ført til aktioner fra ansatte i lufthavnen, fordi Ryanair nægter at forhandle dansk overenskomst.

Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair. Det næste retsmøde, der ikke bliver det sidste, finder sted 20. maj.

Det første Ryanair-fly, der skulle lette fra København, blev forsinket i mere end tre timer af en aktion blandt ansatte i lufthavnen.

Det er efterfølgende blevet en sag i Københavns Byret. Ryanair ønsker forbud mod, at ansatte i Københavns Lufthavn kan lave en fysisk blokade mod selskabets afgange.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.