Nye DBU-regler gør agenter til mellemmænd

Det nye regelsæt for danske fodboldagenter er nu klar hos DBU. Samtidig bortfalder alle tidligere licenser.
Direktør for Spillerforeningen Mads Øland, Dansk Boldspil-Unions administrerende direktør Claus Bretton-Meyer og målmand på landsholdet Stephan Andersen.
Onsdag meddeler DBU, at det nye regelsæt er på plads, og at alle tidligere udstedte spilleragentlicenser fra unionens side bortfalder.
(Anthon Unger/POLFOTO)
Direktør for Spillerforeningen Mads Øland, Dansk Boldspil-Unions administrerende direktør Claus Bretton-Meyer og målmand på landsholdet Stephan Andersen. Onsdag meddeler DBU, at det nye regelsæt er på plads, og at alle tidligere udstedte spilleragentlicenser fra unionens side bortfalder. (Anthon Unger/POLFOTO) Foto: ANTHON UNGER/POLFOTO

Dansk Boldspil-Union (DBU) har længe arbejdet på et nyt regelsæt, som skal regulere arbejdet for agenter, der repræsenterer enten fodboldklubber eller fodboldspillere i forhandlinger.

Onsdag meddeler DBU, at det nye regelsæt er på plads, og at alle tidligere udstedte spilleragentlicenser fra unionens side bortfalder, samtidig med at de nye regler træder i kraft 1. april.

Det betyder blandt andet, at det ikke længere hedder agenter, men mellemmænd, og at de personer, som ønsker at arbejde inden for dette felt, skal indsende en ny ansøgning til DBU.

- Alle, der ønsker at påbegynde arbejdet som mellemmand efter de nye regler, skal underskrive og indsende en såkaldt "mellemmandserklæring" til DBU for godkendelse, skriver fodboldunionen på sin hjemmeside.

- Hvis en mellemmand ønsker at indgå en repræsentationsaftale med en spiller eller en klub med tilknytning til DBU, kræver det en standardrepræsentationsaftale, som skal indsendes til DBU, uddyber unionen.

Det efterlader principielt muligheden for, at alle kan blive godkendt som mellemmand, men DBU har også lavet en prøve, hvor den enkelte mellemmand kan blive certificeret.

- DBU tilbyder yderligere en skriftlig prøve, som giver ret til at benytte titlen "mellemmand certificeret af DBU", står der også i meddelelsen.

Det er nye regler på området dikteret af det internationale fodboldforbund (Fifa), som er skyld i de nye retningslinjer. Dog skriver DBU, at flere regler fra det gamle regelsæt også gælder i det nye.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.