Nye chok-tal: Så mange har mistet dagpenge-retten

Flere tusinde personer har mistet retten til dagpenge og arbejdsmarkedsydelse i 2015.
Dermed har 6000 mistet dagpengene på fem måneder i 2015.
Dermed har 6000 mistet dagpengene på fem måneder i 2015. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

A-kassernes Samvirke har onsdag offentliggjort tal, der viser, at 56.600 personer siden januar 2013 har opbrugt retten til dagpenge.

Det betyder, at 6000 har mistet dagpengene på fem måneder i 2015. I samme periode har 7200 mistet retten til den midlertidige arbejdsmarkedsydelse.

Ifølge AK-Samvirke er det usikkert, hvor stor en andel af de 56.600, der er kommet i arbejde igen. Antallet af personer, der står helt uden indkomst, er dog steget, vurderer Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke. Det skyldes, at flere og flere mister den midlertidige arbejdsmarkedsydelse.

- Det vil accelerere i løbet af foråret, hvor mange der mister den midlertidige arbejdsmarkedsydelse, siger han.

- Vi har kun set starten af det, siger Verner Sand Kirk.

Gamle tal

I sidste uge kom det frem, at en it-fejl i kommunerne har betydet, at tallet, der viser, hvor mange der har mistet retten til dagpenge ikke er blevet opdateret siden november sidste år. Dermed har politikerne i den igangværende valgkamp diskuteret dagpenge på baggrund af et halvt år gamle tal.

De nye tal får nu både SF og Enhedslisten til at lægge pres på Socialdemokraterne og Venstre for at få afsat flere penge til dagpengesystemet.

Hvad vil Lars og Helle?

- Nu har danskerne krav på at vide, hvilken løsning Lars og Helle har i tankerne. Når vælgerne sætter deres kryds skal de jo vide, hvad de stemmer på. Det kan ikke vente til efter valget, siger Pia Olsen Dyhr.

Hvis dagpengesystemet skal forbedres, bliver man nødt til at tilbageføre nogle af de penge, som blev stjålet fra systemet i 2010, mener Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

1.204 af de 6000 personer kommer fra Faglig Fælles A-kasse (3F), og det gør dermed 3F'erne til de hårdest ramte. I den anden ende har 16 fra sundhedsmedarbejdernes a-kasse, DSA, mistet retten til dagpenge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.