Nybagt kongelig far afbryder barsel

16 dage efter fødslen af sit andet barn tog prins William til Schweiz for at holde et vigtig møde til fordel for truede dyr.
Prins Williams barsel slutter officielt omkring den 1. juni, hvor han vender tilbage som ambulancepilot.
Prins Williams barsel slutter officielt omkring den 1. juni, hvor han vender tilbage som ambulancepilot. Foto: John Stillwell/AP

Siden den 2. maj har den stået på baby og bleskift for Storbritanniens prins William, men mandag vendte den nybagte far tilbage på job for en sag, der står hans hjerte meget nært.

Den 32-årige prins og nu far-til-to deltog i et møde i Schweiz med United for Wildlife, som han har stiftet med sin kone, hertuginde Kate, og sin lillebror, prins Harry.

United for Wildlife er en task force, der har til formål at bremse den ulovlige handel af vilde dyr samt at forbedre dyrelivet globalt. Og arbejdet er vigtigere end nogensinde, siger prinsen i et tweet på det britiske kongehus' officielle Twitter-profil.

- Vi har brug for resultater nu, siger prinsen, der afbrød sin barsel 16 dage efter fødslen af prinsesse Charlotte for den vigtige sag.

Mødet i Schweiz var prins Williams første officielle arrangement efter fødslen af prinsesse Charlotte. Prins William holder ellers barsel og har taget en kombination af orlov uden løn og netop barsel, og derfor forventes han først tilbage i jobbet som ambulancepilot omkring 1. juni.

Efter fødslen har de stolte forældre sammen med pigens etårige storebror, prins George, vist prinsessen frem til den royale familie dog med undtagelse af onkel prins Harry.

Den 30-årige prins og nybagte farbror har den seneste tid været i Australien og New Zealand med militæret, men han er nu endelig hjemme for at se den lille ny, der har overtaget hans fjerdeplads i tronfølgen.

- Jeg venter stadig. Det er ikke sket endnu. Jeg er først lige kommet tilbage, men tiden vil snart vise, hvornår jeg får chancen for at se hende, sagde prins Harry til BCC og tilføjede, at han havde fået tilsendt flere billeder af den lille prinsessepige.

Læs tweetet her: https://twitter.com/KensingtonRoyal

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.