Ny video viser 67 år gammelt royalt bryllup

Det er 67 år siden, Storbritanniens dronning Elizabeth II og prins Philip blev gift, men nu er en ny video af brylluppet dukket op.
Den daværende prinsesse Elizabeth fik sin Philip i 1947.
Den daværende prinsesse Elizabeth fik sin Philip i 1947. Foto: Polfoto/AP

Det var en ganske stor dag, da den daværende prinsesse Elizabeth af Storbritannien den 20. november 1947 gav sit ja til Philip Mountbatten i Westminster Abbey i London.

Ceremonien blev ifølge Hello! Magazine da også optaget og sendt ud af BBC Radio til omkring 200 millioner mennesker, men hvis ikke man lige havde tændt for tv'et den dag, så har man nu muligheden for at se nogle af højdepunkterne fra det store, royale bryllup.

En ny video, der kan ses på YouTube, viser nemlig 18 minutters sammenklip fra dagen for 67 år siden, hvor prinsessen endelig fik sin Philip.

Parret begyndte at udveksle kærestebreve allerede, da dronning Elizabeth II var teenager, men giftede sig først, da hun var 21 år.

I videoen kan man blandt andet se den unge prinsesse i sin smukke brudekjole i hvid satin, som den britiske designer Norman Hartnell stod bag, og der er også optagelser fra balkonen på Buckingham Palace, hvor parret vinkede til folket.

Se videoen fra bryllupsdagen her: https://www.youtube.com/watch?v=BK2nvQOU72Y

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.