Betalt indhold

Ny undersøgelse: Sådan opstod den kvindelige orgasme

Forskning peger på årsagen til, at kvinder får orgasme

Kvindens orgasme har altid været lidt af et mysterium. Udover at gøre sex til en nydelsesfuld oplevelse for kvinden, er der angiveligt ikke andre formål med at kvinder også opnår klimaks.

Men ifølge den nyeste forskning på området, findes der faktisk en vigtig årsag til, at kvinder opnår orgasmer under sex.

I samarbejde med Ekspert i sexlegetøj og stifter af Sinful, Mathilde Mackowski, har vi besluttet os for at forklare dig lidt mere om den kvindelige orgasme og videnskaben bag.

Det evolutionære formål med kvindens orgasme

Ifølge et videnskabeligt studie, som netop er blevet publiceret i The Journal of Experimental Zoology, er der fundet evidens for, at kvindens orgasme har været med til at fremme frigivelsen af æg til befrugtning efter sex.

Dette konkluderer de på baggrund af fund, som indikerer, at den kvindelige orgasme kan spores 150 millioner år tilbage i tiden hos andre pattedyr, hvor hunnerne angiveligt har fået orgasme for at frigive æg, så disse kunne blive befrugtet efter parringen.

På dette tidspunkt havde hunnerne nemlig ikke en cyklus, som de har den dag i dag. Derfor var der behov for en mekanisme, som medførte, at ægget blev frigivet på det rette tidspunkt, så hunnen kunne blive gravid.

Og det resulterede altså i oprindelsen af den kvindelige orgasme, da de tidlige hunpattedyr udviklede en klitoris inde i skeden, hvilket øgede deres chancer for at blive befrugtet i forbindelse med parring.

Har vi en helt tydelig forklaring på kvindens orgasme?

Ved at studere disse andre dyrearter, mener forskerne at kunne konkludere, at det samme har været gældende for menneskets forfædre, da kvinder på denne tid ikke havde ægløsning og menstruation.

Men da mennesker og dyr begyndte at leve i flokke, blev parring et langt mere regelmæssigt fænomen, hvilket med tiden resulterede i udviklingen af kvindens menstruationscyklus, som vi kender den i dag.

Efter kvinden begyndte at have ægløsning, var orgasmen ikke længere afgørende for befrugtningen. Det medførte en udvikling af klitoris, der gjorde, at fremtidens kvinder havde klitoris siddende uden for skeden.

Selvom studiets resultater ikke giver et nøjagtigt svar på, hvorfor kvinder får orgasme den dag i dag, kan oprindelsen af den kvindelige orgasme være med til at give os en anden forståelse for den i fremtiden.

Derfor er den kvindelige orgasme stadig vigtig

På trods af det faktum, at kvindens orgasme ikke længere er afgørende for befrugtningen, er den kvindelige orgasme stadigvæk utrolig vigtig for kvindens fysiske og psykiske velvære.

Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis du spørger Mathilde Mackowski fra Sinful.dk, der udtaler:

”Der er en lang række sundhedsmæssige fordele knyttet til kvindens orgasme, hvilket gør, at det som kvinde er vigtigt at opleve det seksuelle klimaks regelmæssigt. Tilmed er det jo også bevist, at vi bliver gladere af sex, da det frigiver en række lykkestoffer hos os”.

Langt de fleste kvinder har brug for stimulering af klitoris for at få orgasme. Derfor anbefaler Mathilde Mackowski denne klitoris-creme som et supplement i soveværelset, da den øger følsomheden i klitoris og dermed forstærker klimaks og muligheden for at opnå en orgasme.

Betalt indhold: Leveret i samarbejde med Sinful

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.