Ny undersøgelse: Arbejdsløse tør ikke tage chancer

En ny undersøgelse viser, at ledige har mindre mentalt overskud og er mindre risikovillige, end personer i arbejde.
Men nogle ledige er omvandrende hemmeligheder. Det er personer, som scorer lavt på selvtillid og ikke formår at komme ud med deres kvalifikationer, siger direktør i People Test Systems, Torben Tolstøj.
Men nogle ledige er omvandrende hemmeligheder. Det er personer, som scorer lavt på selvtillid og ikke formår at komme ud med deres kvalifikationer, siger direktør i People Test Systems, Torben Tolstøj. Foto: Colourbox

Hvis du har været arbejdsløs, har du måske fornemmet, at du generelt har haft svært ved at finde overskud og har haft mindre viljestyrke til at gennemføre projekter.

En ny undersøgelse viser i hvert fald, at arbejdsløse generelt er mindre risikovillige og har svært ved at motivere sig selv.

Det skriver finans.dk.

Ledige har også mindre mental energi, viljestyrke og er samtidig mindre karriereorienterede.

Det konkluderer People Test Systems, der har lavet personlighedstests af mere end 17.000 ledige og personer i job.

Kan ikke skifte personlighed permanent

Det er svært at udelukke, at de lediges personlighed ændrer sig en smule, fordi de er ledige, siger Torben Tolstøj, der er direktør i People Test Systems. Grundlæggende mener han dog ikke, at man kan skifte personlighed.

- Ens personlighed kan godt blive ramt og ændret af en situation, men det skal være en stor ting, hvis det ligefrem skal ændre personligheden permanent. Man kan f.eks. godt kortvarigt blive ramt af mindre energi eller bliver mindre risikovillig, hvis man bliver fyret. Men de, der grundlæggende har det i sig, får relativt hurtigt bygget det op igen, fordi det ligger i dem, siger han til finans.dk.

Ledige scorer lavere end personer med et job, på netop de områder, som er vigtige for at få et job, forklarer Torben Tolstøj.

Omvandrende hemmeligheder

- Mange af de ledige kan jo godt være en rigtig god arbejdskraft, og de har måske siddet og gjort det godt i nogle organisationer, hvor de har været uheldige at blive fyrede på grund af nedskæringer eller lignende. Men nogle ledige er omvandrende hemmeligheder. Det er personer, som scorer lavt på selvtillid og ikke formår at komme ud med deres kvalifikationer, siger han.

Derfor minder direktøren de ledige om, at jobsøgning i dag handler om at iscenesætte sig selv. Som arbejdsløs skal markedsføre og sælge sig selv over for virksomhederne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.