Ny teori om stenkastere: Kan være rigmandsbørn

Det kan meget vel være personer, der bliver tiltrukket af det drama, der genereres af medierne, som kaster sten mod bilister fra broer rundt om i landet, mener psykiateren Henrik Day Poulsen.
Politiet afspærrede torsdag eftermiddag Hillerød-motorvejen i udadgående retning efter sten var blevet kastet ned på vejen fra broen ved afkørsel 1, Tingbjerg.
Politiet afspærrede torsdag eftermiddag Hillerød-motorvejen i udadgående retning efter sten var blevet kastet ned på vejen fra broen ved afkørsel 1, Tingbjerg. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Der er endnu ikke pågrebet nogen personer i de seneste dages mange sager om stenkast mod biler.

Men alligevel vil psykiater Henrik Day Poulsen gerne give sit bud på, hvilken profil denne eller disse stenkastere kan have.

Han siger til BT, at det meget vel kan være en person, som elsker risikoen og spændingen ved gerningen. Vedkommende er samtidig følelsesmæssigt afstumpet og sætter sig ud over eller bagatelliserer det faktum, at et andet menneske kan blive slået ihjel.

Således er han enig med professor emeritus i psykologi Jørn Beckmann, der kalder stenkastene for "en form for kriminalitet, der hyppigt kopieres" - altså at der meget vel kan være en eller flere "copycat's" på spil.

- Man ved, at der findes en type personer, der bliver tiltrukket af det drama, der genereres af medierne. Det er endda sket, at nogle af disse personer kommer til at afsløre sig selv, når de måske henvender sig til politiet for at "deltage" i efterforskningen, og kommer med oplysninger, der rejser mistanke, siger Henrik Day Poulsen til BT.


Hundepatruljer afsøgte Hillerød-motorvejen efter stenkastene torsdag, mens polititeknikere sikrede spor oppe på broen. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

Ifølge BT mener eksperterne, at der kan være tale om personer, der har haft meget løse rammer under opvæksten. Hvor forældrene har haft svært ved at lære deres børn, hvordan man opfører sig og har respekt for andre mennesker.

Således mener Henrik Day Poulsen, at stenkasterne sagtens kan være børn fra de højere indkomstlag, som reagerer på det omgivende samfund - eller bare vil opleve lidt drama og spænding. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.