Ny stor dramaserie på vej fra Borgen-skaber

"Herrens veje" navnet på endnu en stor dramasatsning fra DR, og serien bliver skrevet af "Borgen"-hitforfatter Adam Price.
Endnu en kæmpe dramaserie er på vej med tv-kokken og manuskriptmageren Adam Price som forfatter.
Endnu en kæmpe dramaserie er på vej med tv-kokken og manuskriptmageren Adam Price som forfatter. Foto: JOHANSEN LINDA/free

Ud over at røre en syndig sovs sammen forstår tv-kokken og manuskriptforfatteren Adam Price også at blande ingredienserne til at smøre internationale prisvindende højkvalitets dramaserier sammen.

"Herrens veje" er navnet på DRs nye store dramasatsning, der behandler begrebet tro i dets mange facetter og betydninger. Serien tager sit udgangspunkt i Danmark, men behandler et emne, som over hele verden berører millioner af menneskers tilværelse, fortæller DR i en pressemeddelelse om det kommende karakterbaserede drama, som forventes at få premiere i 2017.

- Troen har altid fascineret mig som drivkraft for menneskets handlinger. I de sidste 10-15 år har vi oplevet en tilspidsning af forholdet mellem de store verdensreligioner. På samme måde som politik blev udgangspunktet for en meget personlig fortælling for hovedkaraktererne i "Borgen," vil religion og tro blive de bagvedliggende kræfter for dramaet i 'Herrens Veje, siger Adam Price og uddyber:

- Såvel det store perspektiv som det helt nære vil få plads i en karakterbaseret broderfortælling, som tager udgangspunkt i både krig og en række personlige konflikter, der rammer en såkaldt helt almindelig familie, tilføjer BAFTA-vinderen om serien.

- Tro og det spirituelle fylder meget i vores samfund i disse år. Tro er genstand for stor opmærksomhed, stærke følelser og overbevisninger, og den kan være genstand for heftig debat, fordi den betyder meget for mange af os, siger DRs dramachef Piv Bernth og mener, at Price er den helt rigtige til at skrive om det betændte emne.

- DR ønsker at skabe underholdning, refleksion og undren. Vi vil gerne være med til at stille både de store og de små spørgsmål, men vi har ikke et ønske om at give svarene. Dem skal seerne selv reflektere over og diskutere sig frem til. Det bliver der lejlighed til, når emnet tro bliver omdrejningspunktet i denne nye dramaserie, tilføjer dramachefen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.