Ny sportbutik åbner i Danmark

Manden bag Elgiganten åbner sportskæden XXL i Danmark. Det vil skærpe konkurrencen med varer der er op til 15 procent billigere.
Går det som plejer, så vil danskerne kunne købe sportsudstyr der er op til 15 procent billigere.
Går det som plejer, så vil danskerne kunne købe sportsudstyr der er op til 15 procent billigere. Foto: Scanpix/modelfoto

Nordens største kæde inden for sportsartikler, norske XXL, rykker i dag ind i Danmark. I første omgang bliver det på nettet, men inden længe, åbner XXL også fysiske butikker i Danmark.

Det forklarer den administrerende direktør, Fredrik Steenbuch til Business.

Således øger manden bag Elgiganten sine nordiske aktiviteter. I øjeblikket er der 54 fysiske XXL-butikker fordelt over Norge, Sverige og Finland.

Men fremtiden ligger på nettet, mener Fredrik Steenbuch:

- En stadig større del af vores salg finder sted på nettet. Faktisk er onlinesalget knapt tredoblet siden 2011, og sidste år stod vores webshops for 8,2 procent af det samlede salg. Danmark er det første land, hvor vi vælger at træde ind på markedet i form af en skræddersyet webshop. Og det gør vi, fordi vi forventer en endnu større vækst i vores onlinesalg i de kommende år, forklarer Fredrik Steenbuch i en pressemeddelelse.

Op til 15 procent billigere

XXL vil udnytte synergieffekterne fra forretningen i de andre skandinaviske lande og ad den vej udfordre konkurrenterne ved at tilbyde forbrugerne produkter, der generelt er 10-15 procent billigere, skriver detailfolk.dk.

- XXL er brancheledende inden for moderne logistik og lancerede i 2010 den første såkaldte ”autostore”, der optimerer alle lager- og distributionsfunktioner, blandt andet i form af automatiserede systemer til varemodtagelse og ekspedition, står der i pressemeddelelsen.

Ambitionen er, at kæden udvides til at omfatte Østrig, Schweiz og Sydtyskland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.