Ny regeringsuenighed? Radikale vil have flere udlændinge til Danmark

Den radikale leder, Morten Østergaard, går til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark.
Den radikale leder, Morten Østergaard, går  til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark.
Den radikale leder, Morten Østergaard, går til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark. Foto: Scanpix

Med et nyt soloudspil vil De Radikale trække flere udlændinge til Danmark. Det skal forhindre, at virksomhederne kommer til at mangle den nødvendige arbejdskraft i det økonomiske opsving, som flere mener er på vej, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Den radikale leder, Morten Østergaard, går derfor til valg på en garanti om, at virksomhederne altid skal kunne få den nødvendige arbejdskraft i Danmark, og dermed bryder en ny, intern regeringsuenighed ud i lys lue.

"Kan man ikke finde arbejdskraften her, skal man kunne hente den i udlandet," siger Morten Østergaard, der vil sænke beløbsgrænsen, for hvor meget en udlænding skal tjene for at få opholdstilladelse, fra årligt 375.000 kr. til 325.000 kr.

Udspillet kommer, efter at store dele af valgkampen mellem Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) har handlet om antallet af udlændinge.

"Den politiske diskussion får det fremstillet, som om enhver udlænding er kommet for at tage noget fra os. Virkeligheden er, at langt de fleste giver noget igen. Og de gør os rigere," siger Morten Østergaard.

Dansk Industri støtter en lavere beløbsgrænse, siger adm. direktør Karsten Dybvad.
Derimod møder De Radikales forslag hård modstand fra regeringspartneren.

"Vi siger nej. Det er den forkerte vej at gå," siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

Venstre har selv forslag om at sænke beløbsgrænsen, men kun for de nationaliteter, Venstre mener, det er nemt at integrere i Danmark.

"Hvis man sænker beløbsgrænsen for alle, kommer udlændingepolitikken til at sejle endnu mere, end den gør i dag," siger politisk ordfører Inger Støjberg (V).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.