Ny rapport: Bacon lige så farlig som røg og alkohol
Ny viden afslører, at en sandwich med bacon eller en god bøf til middag er lige så kræftfremkaldende som en cigaret eller en øl.
Øv nu er det også slut med at nyde en skive bacon. 
Øv nu er det også slut med at nyde en skive bacon.  FOTO: Scanpix


Hvis du vil forsøge at sikre dig mod kræft, skal du holde dig fra at ryge og drikke for meget alkohol. 

Men nu skal du også lade baconen ligge i køledisken, skriver TV2.dk

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har mandag offentliggjort en rapport, hvor der står, at forarbejdet kød som bacon, skinke og spegepølse nu anses for at være i den højeste kategori for kræftfremkaldende stoffer.

Produkterne er helt oppe på niveau med alkohol, cigaretter og asbest.

Drop bøffen

Men det er ikke kun din spegepølse på madpakken, du skal til at skære ned på.

Du skal i følge rapporten også holde dig langt væk fra rødt kød som okse-, svine- og lammekød, fordi der er stærke beviser for, at det kan give tarmkræft.

Kødet kan have en ødelæggende effekt på tarmen og du bør angiveligt ikke spise mere end 500 gram om ugen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.