Ny mirakel parfume som dufter, når du sveder

Forskere har opfundet en parfume, der lugter bedre jo mere du sveder, og så længe du ikke sveder, ja så dufter du naturligt af dig selv.
Skønt, nu kan du få parfume som aktiveres, når du sveder.
Skønt, nu kan du få parfume som aktiveres, når du sveder. Scanpix

Har du også tasken fuld af små parfumer, som du sprøjter løs med, når du har svedt din bluse godt og grundigt igennem under præsentationen til dagens fællesmøde. Eller tager du så meget på om morgenen, at du lugter som et duftende brevpapir, nå du møder på jobbet - det behøver du ikke gøre ret meget længere.

LÆS OGSÅ: Puha, ro på: Livet bliver bedre med alderen

Forskere fra Queens Universitet i Belfast i Nordirland har nemlig fundet opskriften på en magisk parfume som først dufter, når du har brug for den. Nemlig når du begynder at svede, skriver Good Housekeeping.

Forskningsresultaterne har netop været bragt i magasinet Chemical Communications og det er et særligt kemisk sammenspil, som giver netop den effekt.

LÆS OGSÅ: Foretrækker mænd kvinder med store numser?

Sved fører til duft
Den unikke kemiske stuktur vil først udgive duft, når den kommer i kontakt med sved. Når den gør det, så vil den altså sikre, at den som bruger parfumen ikke kommer til at stinke af sved, men i stedet dufter godt.

Parfumen dufter ikke af noget, indtil du begynder at svede. Før da så dufter du bare helt naturligt og af dig selv og det sikrer dermed, at du ikke lugter for meget af parfume dagen igennem.

LÆS OGSÅ: Er det farligt at bide negle?

Men det er ikke det hele … parfumen vil også gå ind og arbejde med de strukturer i din krop, der skaber sved og nedsætte mængden af det, så den fungerer også som en deodorant.

Hurra! Og øv, vi må vente lidt endnu på den nye duft, for forhandlingerne er stadig i gang, så parfumen med tiden kan blive solgt i butikker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.