Ny massefyring på Fyn

Bladt Industries på Fyn siger farvel til 60 fastansatte og 100 vikarer. Ordebogen er tom
60 af de fyrede er fastansatte, resten var vikarer. Bladt Industries har til huse på det tidligere Lindø-område ved Munkebo på Fyn.
60 af de fyrede er fastansatte, resten var vikarer. Bladt Industries har til huse på det tidligere Lindø-område ved Munkebo på Fyn. SCANPIX arkiv

Den Aalborg-baserede stålvirksomhed Bladt Industries siger farvel til 160 ansatte fra deres afdeling på det tidligere Lindø-område ved Munkebo på Fyn. Det oplyser DR Fyn.

Fyringerne skyldes, at virksomheden ikke har nogen ordrer i hus, når deres nuværende projekt slutter i midten af december.

Virksomheden, der leverer fundamenter til havvindmølleparker, lever fra projekt til projekt, og det er ikke lykkedes dem at få et nyt projekt i hus, når den nuværende leverance af fundamenter til Kriegers Flak er afsluttet.

Selv om det har været ubehageligt at fyre medarbejderne, er fabriksdirektør Henrik Victor Hansen dog med egne ord "super optimist."

- Jeg håber på, at vi snart kan genansætte - at det projekt, vi arbejder henimod i øjeblikket, falder på plads, og vi lander en ordre, siger han til Avisen.dk.

Han håber, at den nye ordre er i hus i foråret, og at de fyrede kan blive genansat omkring marts næste år. Derfor har alle, der har fået at vide, at de skal stoppe, også fået at vide, at de er velkomne til at kontakte firmaet igen, når de hører om et nyt projekt.

60 af de fyrede er fastansatte, resten vikarer. To tredjedele af de fyrede stopper den 19.december, og den sidste tredjedel stopper 9.januar. De er organiseret i Metal og 3F.

Virksomheden huser normalt omkring 200 medarbejdere.

Afskedigelserne i Bladt Industries er den anden store fyring, der rammer Fyn i denne uge. Tirsdag røg 60 medarbejdere på Danfoss' fabrik i Glamsbjerg.

- Det er kedeligt, at flere har måttet fyre. Men for vores vedkommende er jeg optimist, siger Henrik Victor Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.