Ny måling: Thorning henter DF-vælgere

Ny meningsmåling kan give kløe i Thornings valgfinger, men politisk kommentator toner målingen ned.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt bør ikke føle sig fristet til at udskrive valg på baggrund af den seneste positive måling i Børsen, mener politisk kommentator Hans Engell./ritzau/ (Jens Dresling/POLFOTO/arkiv)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt bør ikke føle sig fristet til at udskrive valg på baggrund af den seneste positive måling i Børsen, mener politisk kommentator Hans Engell./ritzau/ (Jens Dresling/POLFOTO/arkiv) Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Morgenkaffen smager muligvis en anelse bedre tirsdag morgen på Socialdemokraternes kontorer på Christiansborg.

En meningsmåling fra Greens giver nemlig partiet en kraftig fremgang fra 20,9 procent til 24,4 procent af stemmerne, skriver Børsen i dag. 

Og det er formentlig især vælgere fra Dansk Folkeparti, som Socialdemokraterne kan glæde sig over i den nye meningsmåling. Dansk Folkeparti går nemlig tilbage til 17,2 procent fra 21,7 procent i den forrige Greens-måling.

Alligevel bør statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke føle sig alt for fristet til at udskrive valg på baggrund af målingen i Børsen, mener politisk kommentator Hans Engell.

- For det første vil jeg sige, at man skal tage denne måling med et gran salt. Så store hop ser vi normalt ikke. Der skal tre eller fire målinger til med samme billede, før Thorning eventuelt vil udskrive valget, siger Hans Engell til Ritzau.

Rød blok bakkes i målingen op af 48,2 procent af vælgerne, mens de borgerlige partier står til 51,7 procent. Målingen sender desuden Alternativet over spærregrænsen.

Selv om Engell understreger, at målingen stikker ud, er den dog udtryk for en tendens, mener han.

- Det er jo en måling, der viser, at der flyttes vælgere fra blå til rød blok. Hidtil har vi set målinger, hvor man flytter sig inden for blokkene. Det er klart noget, der giver regeringen blod på tanden, når vi taler valgudskrivelse, siger Hans Engell.

Han har en række bud på, hvorfor vælgerne flytter sig.

- Thorning har været inde i en god periode, senest med meldingen om Angela Merkels besøg, der viser, at hun er internationalt respekteret. Og så er der ingen tvivl om, at annoncekampagnen på integrationsområdet også kan flytte noget, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.