Ny måling: Nye Borgerlige stormer i Folketinget

Nye Borgerlige ville storme ind i Folketinget, hvis der var valg i morgen, viser ny måling.
Hvis der var valg i morgen ville Pernille Vermunds Nye Borgerlige få op mod fire procent af stemmerne, viser ny måling.
Hvis der var valg i morgen ville Pernille Vermunds Nye Borgerlige få op mod fire procent af stemmerne, viser ny måling. Foto: Scanpix/arkiv

En YouGov-måling foretaget for metroxpress viser, at Nye Borgerlige ville få op mod fire procent af stemmerne, hvis der var valg nu.

Pernille Vermundsens parti ville dermed hoppe elegant over spærregrænsen og spurte ind i Folketinget.

Målingen er foretaget torsdag eftermiddag og aften blandt mere end 1.000 respondenter, og den er endnu ikke gennemanalyseret. Derfor er tallene behæftet med en lille usikkerhed.

"Nye Borgerlige ser ud til at ligge komfortabelt over spærregrænsen. Mit bud lige nu (torsdag aften, red.) er, at de ligger til at få 3,5-4 procent af stemmerne lige nu, hvor interessen er størst. Nu kører vi undersøgelsen videre fredag formiddag og giver derefter vores bedste bud på, hvordan stemmefordelingen ser ud. Det bliver publiceret på mx.dk", siger Lars Gylling, Nordic Communication Manager hos YouGov, til metroxpress.

Politisk kommentator for metroxpress, Henrik Qvortrup, er ikke voldsomt forundret over Nye Borgerliges flyvende start, og han tror på, at de kan holde vinden i sejlene.

"Det viser, at det ikke bare er et sekterisk parti uden chance for at komme ind. Sådan en første måling har også en selvforstærkende effekt - hvis den viser, at de har en fair chance, får de mere plads i medierne og bedre omtale. Det er ekstremt vigtigt for sådan et parti," siger han.

På trods af at Nye Borgerlige allerede kritiseres for et usammenhængende partiprogram og fremmedfjendtlige holdninger, tror han, at partiet vil formå at etablere sig frem mod næste valg.

"Først og fremmest på grund af deres krav om stramninger på udlændingeområdet og på skatten. De leverer en vare med smæk for skillingen. Læg så til, at frontfiguren Pernille Vermund godt kan give mindelser om en ung Pia Kjærsgaard. Hun er god i tv og har en 'no nonsense'-udstråling. Det skal man ikke undervurdere betydningen af", siger Henrik Qvortrup til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.