Ny LO-formand? “Jeg anbefaler Kim”

Udmeldinger om hvem, der støtter hvem i LO-formandskampen kommer dryppende. Nu siger socialpædagogernes formand, Benny Andersen, at han støtter Kim Simonsen fra HK som leder af en ny slagkraftig organisation for de danske lønmodtagere.
Hvem skal stå i spidsen for lønmodtagerne i fremtiden og udkæmpe slag om løn- og arbejdsvilkår. Står det til socialpædagernes landsformand skal det være en, der støtter en fusion mellem LO og FTF, og det gør HK's formand Kim Simonsen.
Hvem skal stå i spidsen for lønmodtagerne i fremtiden og udkæmpe slag om løn- og arbejdsvilkår. Står det til socialpædagernes landsformand skal det være en, der støtter en fusion mellem LO og FTF, og det gør HK's formand Kim Simonsen. Liselotte Sabroe, Scanpix/arkiv

Socialpædagogernes forbundsformand Benny Andersen siger nu, at han bakker Kim Simonsen fra HK op som formand for en ny stærk organisation af lønmodtagere, hvor LO og FTF’s medlemsgrupper slår pjalterne sammen.

-Jeg er mange gange blevet spurgt, hvem jeg støtter som ny LO-formand. Det afgørende for mig er, at en ny formand kan og vil stille sig i spidsen for at udvikle en ny fælles hovedorganisation mellem LO og FTF. Kim Simonsen HK er den eneste af de tre nuværende kandidater, der klart har fomuleret sådan en vision. Derfor vil jeg også personligt anbefale Kim Simonsen, siger Benny Andersen og understreger, at hovedbestyrelsen endnu ikke har taget stilling og at det derfor er hans personlige holdning, han går ud med.

De to andre kandidater til at afløse Harald Børsting på LO-tronen er nuværende næstformand Lizette Risgaard og Flemming Vinther fra Hærens Konstabel og Korporalforening.

Jeg hælder til Lizette, men...

Også for FOA’s formand Dennis Kristensen er det vigtigt, at lønmodtagernes forbund får større muskelmasse. Han vil derfor trække sin støtte til Lizette Risgaard, hvis hun ikke bakker op om en fusion mellem LO og FTF. Det siger han til Finans:

-Jeg hælder personligt mest til Lizette, men det kan ændre sig, hvis nogle kandidater taler imod (fusionen med FTF, red.). Vores medlemmer har i vid udstrækning samarbejde med FTF, og det er meget naturligt for os at tænke samarbejde, så det er klart, at vi kommer til at kigge på, om kandidaterne tænker på samme måde, og jeg vil revurdere, om vi skal stemme på hende," forklarer Dennis Kristensen.

I dagens  udgave af Jyllands-Posten skriver Kim Simonsen (HK), Claus Jensen (Dansk Metal) og Dennis Kristensen (FOA), hvordan de ser fremtidens fagbevægelse og argumenterer her for én stor hovedorganisation.

Formandsvalget foregår under LO’s kongres til oktober.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.