Ny job-sygdom: Lider du også af 'boreout’?

Er du ved at dø af kedsomhed på jobbet? Så lider du måske af den nye jobsygdom ’boreout’. Læs med og få gode råd til, hvordan du kommer af med kedsomheden.
Ikke alle job er lige spændende. Oftest er det desværre frem for alt dig selv, der kan ændre på det.
Ikke alle job er lige spændende. Oftest er det desværre frem for alt dig selv, der kan ændre på det. Foto: SCANPIX arkiv

Når dine arbejdsopgaver er uinteressante, og du mangler udfordringer, kan det virke meningsløst at gå på arbejde. Men det er svært at fortælle chefen, at du keder dig, og du prøver at se travl ud, for han skulle jo nødig vide, at du bruger en stor del af din arbejdsdag på at chatte med vennerne og surfe på nettet.

Hvorfor søger du så ikke bare et andet job? Det kan være svært, når man er kommet ind i en negativ spiral og lider af såkaldt 'boreout'. Læs her, hvordan du kommer videre.

Se også:

Du lider af boreout, hvis du ...

1. Savner udfordringer

2. Synes, dine arbejdsopgaver er uinteressante, og dit arbejde er meningsløst

3. Keder dig det meste af din arbejdstid

7 ting som lykkelige kvinder gør: Læs mere på Q.dk

Her er 6 gode råd til, hvordan du kommer ud af kedsomheden:

1. Tag ansvar for din situation. Lad være med kun at beklage dig til andre over dit job. Brug tid på at finde glæde og overskud i din fritid – og tal med din chef om at få flere udfordringer.

2. Meld dig på banen. Kom selv med forslag til, hvad du kan gøre, for at dit job bliver mere interessant.

3. Tænk konstruktivt. Er der en anden løsning i virksomheden – andre opgaver eller en anden afdeling du kan arbejde i? Nogle gange er det nødvendigt at komme i en anden kontekst for at blive fri for kedsomheden.

4. Lær at sige nej.

5. Arbejd med dig selv. Tag kurser i personlig udvikling, gå til coach eller psykolog for at arbejde med uhensigtsmæssige mønstre og overbevisninger.

Her er krisepakken: Det skal du gøre, når du står i en krise. Læs mere på Q.dk

6. Se din succes. Skriv note-dagbog hver aften. Hvad har været godt, hvad har udfordret dig, hvornår var du i flow, og hvad har du lært i dag? Dårlige oplevelser kan skrives på et separat papir, rives i stykker og smides i skraldespanden.

Annette Aggerbeck, Q.dk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.