Ny IS-video dokumenterer henrettelse af syriske soldater

Video viser en massehenrettelse der angiveligt fandt sted kort efter Islamisk Stats erobring af Palmyra i maj.
To IS-krigere i ruinerne af to mausolæer, gruppen har sprængt i stykker. Da IS indtog Palmyra by, blev mange soldater taget til fange og formodes henrettet. Nu har gruppen offentliggjort en video af en massehenrettelse.
To IS-krigere i ruinerne af to mausolæer, gruppen har sprængt i stykker. Da IS indtog Palmyra by, blev mange soldater taget til fange og formodes henrettet. Nu har gruppen offentliggjort en video af en massehenrettelse. Foto: Uncredited/AP

En ny video, som Islamisk Stat (IS) har offentliggjort, viser massehenrettelse af 25 syriske soldater som blev dræbt kort efter, at Islamisk Stat indtog oldtidsbyen Palmyra den 21. maj.

Drabene finder angiveligt sted i det gamle amfiteater i Palmyra, og på videoen er det teenagere, der affyrer de dræbende skud, mens Islamisk Stats sorte og hvide flag ses i baggrunden.

Allerede få dage efter meddelte det syriske regime, at IS havde dræbt flere hundrede mennesker i Palmyra - først og fremmest kvinder og børn.

Også Syriens Observatorium for Menneskerettigheder sagde i slutningen af maj, at IS-krigere havde dræbt flere hundrede civile i og omkring Palmyra og henrettet over 150 regeringssoldater og regimevenlige militsfolk.

Før Palmyra faldt i hænderne på IS, menes mindst 300 af regimets soldater at have mistet livet i kampen om byen.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.