Ny hjemmeside: Hæng din chef ud eller giv ham 5 stjerner

En ny hjemmeside giver ansatte mulighed for at anmelde deres egen arbejdsplads.
Vi vil give folk mulighed for at kigge indenfor, inden de sender ansøgningen eller går til samtale, siger stifter af jobberlife.com Peter Larsen.
Vi vil give folk mulighed for at kigge indenfor, inden de sender ansøgningen eller går til samtale, siger stifter af jobberlife.com Peter Larsen. Foto: Scanpix arkiv

Ansatte landet over har nu fået mulighed for at anmelde deres egen arbejdsplads og dele bedømmelsen på hjemmesiden jobberlife.com.

Det skriver Søndagsavisen.

Hjemmesidens formål er at give jobsøgende et indtryk af forholdende på en arbejdsplads, hvis de overvejer at sende en ansøgning - fuldstændig ligesom rejsende kan besøge Tripadvisor, inden de planlægger ferien.

- Som jobsøgende kan du læse i en jobannonce, hvad arbejdet går ud på, og hvad du skal kunne. Men der står ikke noget om, hvordan forholdet mellem kollegaerne er, og om arbejdstempoet er for højt. Vi vil give folk mulighed for at kigge indenfor, inden de sender ansøgningen eller går til samtale, siger stifter af jobberlife.com Peter Larsen til Søndagsavisen.

Men også arbejdsgiveren vil kunne bruge en rating og anmeldelser til at fastholde og rekruttere nye medarbejdere, forklarer han.

Arbejdsmiljøchef hos Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund, opfordrer imidlertid ansatte til at vende eventuelle holdninger om arbejdsmiljøet på selve arbejdspladsen med for eksempel tillidsfolk, arbejdsmiljøorganisationer og fagforeninger.

- Arbejdsgiverne har en interesse i, at medarbejderne trives, så det gør de rigtig meget for. Men de kan ikke løse problemer, som de får kendskab til gennem anonyme anmeldelser på nettet, siger hun til Søndagsavisen.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.