Ny forskning: Tag en lur lige efter du har drukket kaffe

Mange holder sig fra at drikke kaffe, inden de skal sove, men det er dumt, viser ny forskning. Hvis du trænger til ny energi i kroppen, er det optimalt at drikke en kop kaffe og derefter tage en lur på 20 minutter.
En kop kaffe og en efterfølgende lur er den perfekte kombination, hvis du har brug for ny energi.
En kop kaffe og en efterfølgende lur er den perfekte kombination, hvis du har brug for ny energi. Foto: Colourbox

Undrer du dig over, hvad der virker som det bedste energiboost - en kop kaffe eller en powernap? Svaret er begge. Hvis du tager en lur lige efter at have drukket en kop kaffe, kommer du til at yde dit optimale efter luren, viser ny forskning. Det skriver Jyllands-Posten.

To uafhængige forskerhold har fundet ud af, at en kop kaffe efterfulgt at 20 minutters søvn giver et optimalt forhold til, så du efter luren kan yde dit bedste.

Søvnige bilister klarer sig meget bedre efter en kombination af koffein og en kort lur end ved at vælge mellem de to. Det viser to undersøgelser fra Loughborough Universitet i England.

Samtidig har et japansk studie vist, at en række forsøgspersoner klarede opgaver på en computer væsentlig bedre, efter de havde drukket en kop kaffe efterfulgt af en 20 minutter lang lur sammenlignet med, hvis de kun drak kaffen eller tog luren.

Så hvis du er træt og har brug for ny energi, kan det være en god ide at fylde kaffekoppen op og forberede en lur på soafen.

Kilde: Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.