Ny Dong-ballade: Thulesen Dahl klager over Corydon

DF's formand Kristian Thulesen Dahl vil vide, hvilke andre bud, der kan have været på Dong-aktierne, og hvad de bud i givet fald har været. Han klager nu til Folketingets øverste ledelse over, at finansministeren ikke har lagt alt frem for Finansudvalget.
Nu må Folketingets ledelse kræve, at finansministeren lægger alle oplysninger om Dong-salget på bordet, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der har klaget over Bjarne Corydon til Folketingets Præsidium.
Nu må Folketingets ledelse kræve, at finansministeren lægger alle oplysninger om Dong-salget på bordet, lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der har klaget over Bjarne Corydon til Folketingets Præsidium. Foto: Nils Meilvang, scanpix/arkiv

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, indgiver mandag en klage til Folketingets øverste ledelse, præsidiet, over finansminister Bjarne Corydon (S). Det skriver DR Nyheder.

Kristian Thulesen Dahl klager over, at finansministeren ikke vil fremlægge alle oplysninger om Dong-salget til medlemmerne af Folketingets Finansudvalg, som sidste år vedtog det aktstykke, der godkendte salget til Goldman Sachs.

- Nu går vi til Folketingets ledelse, præsidiet, og kræver, at de med formand Mogens Lykketoft (S) i spidsen siger til Finansministeriet, at de oplysninger skal lægges frem til Folketinget, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

DF-formanden vil konkret vide, hvilke andre bud, der kan have været på Dong-aktierne, og hvad de bud i givet fald har været.

Kristian Thulesen Dahl tager sagen op nu, fordi der i de seneste uger er kommet flere nye oplysninger frem om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Tidligere på måneden udkom bogen 'Det bedste bud', som fortæller, at Folketingets Finansudvalg havde pligt til at bremse regeringens Dong-salg til Goldman Sachs, ATP og PFA for 11 milliarder kroner, hvis der var mulighed for at få en højere pris.

Men ministeren fortalte aldrig udvalget om denne pligt og nægtede også at fortælle Finansudvalget, hvilke andre bud der blev givet på aktierne.

I sidste uge kritiserede tidligere Dong-direktør Anders Eldrup aktiesalget til Goldman Sachs og hævdede, at man kunne have opnået et bedre bud.

På baggrund af de nye oplysninger kræver Kristian Thulesen Dahl derfor, at Folketingets Præsidium går ind i sagen.

- Vi bliver nødt til at få Bjarne Corydon og regeringen til at lægge åbent frem hvilke bud, der har været på Dong, altså de alternative muligheder der var til Goldman Sachs, siger Kristian Thulesen Dahl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.