Ny brandmåling: Mette F. giver Løkke og Thulesen baghjul

S-lederen har langt stærkere brand end statsministeren og Kristian Thulesen Dahl (DF).
Omregnet til brandværdi når Mette Frederiksen her en værdi på 56,9, mens Lars Løkke Rasmussens brandværdi gøres op til 33,4 og Kristian Thulesens Dahls til 38,6.
Omregnet til brandværdi når Mette Frederiksen her en værdi på 56,9, mens Lars Løkke Rasmussens brandværdi gøres op til 33,4 og Kristian Thulesens Dahls til 38,6. Foto: Scanpix/arkiv

Mette Frederiksen (S) har det stærkeste personlige politiske brand, når der sammenlignes direkte med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Det viser en måling, som Politiken har lavet i samarbejde med Norstat.

I undersøgelsen har Politiken stillet 1.001 personer spørgsmålet: "Hvad tænker du på, når du læser navnet på partilederen 'Mette Frederiksen'/'Lars Løkke Rasmussen'/'Kristian Thulesen Dahl'?". Dernæst har Politiken bedt respondenterne om at vurdere deres egne indskydelser som enten positive, negative eller neutrale.

De mange associationer er derpå sat på formel og placeret i et indeks, og den politiske brandværdi giver således et bud på kandidaternes kampform ved at måle andelen af de positive indskydelser, som vælgerne får, når de mindes om de tre partiformænd.

Omregnet til brandværdi når Mette Frederiksen her en værdi på 56,9, mens Lars Løkke Rasmussens brandværdi gøres op til 33,4 og Kristian Thulesens Dahls til 38,6. Maksimum er 100 og svarer til, at ingen af svarernes associationer er negative.

I Politikens undersøgelse er det også muligt at se, hvad folk forbinder med de tre toppolitikere. I den aktuelle brandmåling for juni 2016 beskriver en af svarpersonerne for eksempel Mette Frederiksen som "en karrieresocialist".

En anden giver Lars Løkke ordet "ridder Løkke" med på vejen, mens Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl - med fødselsåret 1969 - kaldes "en drengerøv".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.