RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ny begmand til Ryanair: Skal betale kæmpe advokat-regning

Ryanair har lige tabt to sager i Københavns Byret, og nu kommer der en ekstra regning i slipstrømmen. Ryanair er nok ligeglad, mener forsker.
Ryanairs advokat i Danmark, Michael Møller Nielsen, har lige tabt to sager i byretten. Samtidig må Ryanair til lommerne.
Ryanairs advokat i Danmark, Michael Møller Nielsen, har lige tabt to sager i byretten. Samtidig må Ryanair til lommerne. Foto: Mathias Løvgreen/Scanpix.

Københavns Byret har tirsdag afvist to sager, som Ryanair havde anlagt mod et SAS-firma i lufthavnen og en fagforeningsklub for bagageportører. Men ikke nok med den begmand, nu følger der også en regning med.

Ryanair kommer til at betale de udgifter til advokater, som de sagsøgte har haft. Det drejer sig ifølge dommen om 50.000 kroner til Ekspeditionsarbejdernes Klub SAS Region Danmark. Og 40.000 kroner til SAS Ground Handling Denmark A/S. Det viser domsudskriften, som Avisen.dk har.

"Endnu en dag på kontoret"

Alt i alt 90.000 kroner lyder regningen altså på til Ryanair. Dertil kommer et formodentligt mindst lige så stort beløb til advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, som fører sager for Ryanair i Danmark.

Et beløb på - lavt sat - 150.000 kroner er selvfølgelig kun et greb i lommen hos Europas største flyselskab, der flyver med store overskud.

- De to tabte sager i byretten er nok bare 'endnu en dag på kontoret' for Ryanair, siger arbejdsmarkeds-forsker og lektor ved Københavns Universitet, Steen Erik Navrbjerg.

Han forklarer, at Ryanair ikke er bange for at gå rettens vej.

- Hvis man ser på, hvad Ryanair har gjort i andre lande, så har flyselskabet en klar strategi om, at man gerne bruger det juridiske system for at undgå enhver form fagforeninger, siger Steen E. Navrbjerg.

Gør som Simon Spies

Det kan ligefrem blive et plus for Ryanair at have retssager verserende.

- Det kan tænkes, at Ryanair i lighed med Simon Spies har en strategi, som går ud på, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, siger Steen E. Navrbjerg.

At der kan være noget om den iagttagelse fremgår af en udtalelse, som Ryanairs kommunikationschef, Robin Kiely, kom med i maj.

På selskabets hjemmeside gør Robin Kiely og Ryanair grin med Københavns overborgmester Frank Jensen (S), fordi Frank Jensen ikke vil have, at byens ansatte i forbindelse med arbejde flyver med Ryanair.

Robin Kiely glæder sig i den forbindelse over et øget salg af flybilletter i Danmark og udtaler:

- Takket være al den gratis omtale, som borgmester Frank Jensen har skabt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.