Ny afsløring af ultrakort jobpraktik: Under en time om ugen

Nu vil politikere i Næstved Kommune ændre jobcenterets praksis.
Politikerne i beskæftigelsesudvalget vil for fremtiden sætte barren noget højere, end man lige nu gør på Jobcentret, skriver Sjællandske.
Politikerne i beskæftigelsesudvalget vil for fremtiden sætte barren noget højere, end man lige nu gør på Jobcentret, skriver Sjællandske. Foto: Scanpix/arkiv

Det vakte stor opsigt, da en handicappet kvinde fra Næstved i september blev sendt i arbejdsprøvning i fem minutter om ugen. Kvinden er dog ikke ene om at komme i ultrakorte praktikforløb i Næstved Kommune.

Det skriver Sjællandske.  

Mindst to andre borgere er således lige nu i gang med meget korte jobpraktikker i den sydsjællandske kommune. Der er tale om forløb på under en time om ugen.

Venstres byrådsmedlem Søren Revsbæk er kritisk over for de nye oplysninger:

- Der viser, at det (den første sag, red.) ikke var en enlig svale, siger han.

Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen bakker stadig op om praksis på området.

Efter sagen om den handicappede kvindes fem minutters-praktik, forklarede han til Avisen.dk, at selv korte arbejdsprøvninger er bydende nødvendigt for at kunne belyse de konkrete sager fuldstændigt.

Nu kan noget dog tyde på nye toner i kommunen. Politikerne i beskæftigelsesudvalget vil for fremtiden sætte barren noget højere, end man lige nu gør på Jobcentret, skriver Sjællandske.

Sjællandske kan også fortælle, at 40 borgere lige nu er i jobpraktik under fem timer om ugen, mens 19 arbejder under 10 timer om ugen.

Det er endnu ikke besluttet, hvor snittet skal ligge for fremtiden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.