Ny advarsel fra sygehus-ansatte: Fri os fra medicinudgifter – ellers bliver vi fyret

Landets sygehusansatte opfordrer nu Claus Hjort Frederiksen (V) og Bent Hansen (S) til at tage udgifterne til medicin ud af regionernes budget.
"Konsekvensen vil være, at sygehusene bliver nødt til at afskedige medarbejdere for at betale for ny medicin og nye behandlinger. Det hænger ikke sammen, at man fjerner de medarbejdere, som skal stå for de nye behandlinger."
"Konsekvensen vil være, at sygehusene bliver nødt til at afskedige medarbejdere for at betale for ny medicin og nye behandlinger. Det hænger ikke sammen, at man fjerner de medarbejdere, som skal stå for de nye behandlinger." Foto: Kim Haugaard/arkiv/Scanpix

Hvis ikke udgiften til dyr medicin og behandlingsudstyr bliver skåret fra sygehusenes daglige økonomi, vil de ansatte på landets sygehuse miste kolleger.

Sådan lyder det nu i et åbent brev til sundhedsminister, Sophie Løhde (V), finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V), og regionsformand Bent Hansen (S), som lige nu sidder og forhandler om regionernes økonomi for 2016.

Afsenderen er medlemmerne af Sygehussamarbejdet - Yngre Læger, Sundhedskartellet, Foreningen af Speciallæger, Danske Lægesekretærer i HK og FOA, der mener at stigende medicinpriser vil få sygehusbudgetterne til at løbe løbsk.

”Vi peger på, at der indgås en økonomiaftale, hvor udgiften til medicin og behandlingsudstyr isoleres fra den almindelige sygehusøkonomi. Og vi foreslår, at der indgås flerårige økonomiaftaler, der kan sikre stabilitet på sygehusene,” skriver Sygehussamarbejdet i brevet.

Konsekvensen er fyringer

”For at vores ledere og medarbejdere skal kunne leve op til de politiske løfter og løse deres opgaver, er der brug for et træfsikkert økonomisk styringssystem, hvor vi undgår, at de stadig stigende udgifter til medicin, skal betales af midlerne, der er afsat til den ordinære sygehusdrift,” lyder det inden alvoren bliver understreget:

LÆS HELE BREVET HER:

"Konsekvensen vil være, at sygehusene bliver nødt til at afskedige medarbejdere for at betale for ny medicin og nye behandlinger. Det hænger ikke sammen, at man fjerner de medarbejdere, som skal stå for de nye behandlinger."

Efter mandagens en time lange møde om næste års budget med finansministeren antydede regionsbossen dog, at dette års aftale vil blive uden en hårdere prioritering af medicin på sygehusene.

- Det er ikke realistisk at gå ind og få en stor prioriteringsmodel på bordet i nogle tidspressede økonomiforhandlinger, sagde Bent Hansen således ifølge Altinget.

Forhandlingerne forventes afsluttet torsdag eller fredag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.