N.W.A-musiklegende Jerry Heller er død

Den verdenskendte manager Jerry Heller er død i en alder af 75 år.
Den amerikanske sanger Ice Cube var én af de producenter bag musikportrætfilmen "Straight Outta Compton", som Jerry Heller i 2015 valgte at sagsøge.
Den amerikanske sanger Ice Cube var én af de producenter bag musikportrætfilmen "Straight Outta Compton", som Jerry Heller i 2015 valgte at sagsøge. Foto: Valerie Macon/AFP

Da den amerikanske musikgruppe N.W.A, som er en forkortelse for Niggaz Wit Attitude, blev dannet i 1986, var det startskuddet til en ny æra inden for rap, hvor sange som "Express Yourself" blev verdenskendte.

Det var manageren Jerry Heller, der i sin tid valgte at bringe bandets medlemmer, heriblandt den berømte sanger Eazy-E, sammen i håb om at gøre gangsta-rap til en folkekær musikgenre.

Nu skriver det amerikanske medie Billboard Magazine imidlertid, at den berømte og succesfulde manager er død 2. september i en alder af 75 år.

Jerry Heller døde af et hjertestop, mens han var indlagt på Los Robles Hospital i delstaten Californien. Det oplyser hans fætter Gary Ballen til Billboard Magazine.

Den 75-årige musiklegende beskæftigede sig dog ikke kun med musik gennem sin årelange karriere.

I 2015 valgte Jerry Heller nemlig at sagsøge filmproducerne bag biografhittet "Straight Outta Compton", heriblandt sangerne Ice Cube og Dr. Dre, som portrætterer rapgruppen N.W.A.

Jerry Heller krævede 110 millioner dollars, hvilket svarer til 745 millioner kroner, da han mente, at dele af filmens forløb var tyvstjålet fra hans selvbiografi "Ruthless: A Memoir".

Sagen er endnu ikke blevet afgjort ved retten i USA.

Til trods for Jerry Hellers anklager blev "Straight Outta Compton" en stor succes blandt publikum, og i 2015 blev filmen kåret til at være den bedst sælgende musikportrætfilm nogensinde.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.