Nul førtidspension til syge Tenna: Du skal da hækle

Kommunen har sat gigtsyge Tenna til at hækle som en del af ressourceforløbet.
Sæt dig til at strikke, mens vi finder ud af, hvor meget du kan arbejde, lyder det fra kommunen til Tenna. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre.
Sæt dig til at strikke, mens vi finder ud af, hvor meget du kan arbejde, lyder det fra kommunen til Tenna. Personerne på billedet har ikke med sagen at gøre. Scanpix arkiv

Tenna Skjoldan fra Kalundborg må ikke kun kæmpe med en smertefuld gigtsygdom, der nedbryder hendes krop. Hun må også kæmpe med kommunen, der insisterer på fortsat at teste hendes arbejdsevne, selvom fem-seks speciallæger har konkluderet, at hun ikke kommer til at arbejde igen. Det skriver Fagbladet 3F.

Selvom Tenna Skjoldan kun er 37 år gammel, har hun en krop som en 80-årig, og er nødt til at bruge rollator og stok. Indtil hun blev syg arbejdede hun på et svejseværk.

Kommunen har to gange afslået førtidspension, og har i stedet sendt hende i ressourceforløb. Som det nyeste er hun blevet bedt om et hækle og strikke på et værested - noget, hun i forvejen gør hjemme på sine gode dage. Men fordi hun nu er i ressourceforløb, får Tenna Skjoldan 9.000 kroner mindre i måneden.

Kalundborg Kommune siger til Fagbladet 3F, at de ikke vil udtale sig om sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.