Nu vil Heunicke presse på for at hjælpe stewardesser

Transportministeren mødes fredag med EU's kommissær for transport. De skal drøfte forhold i flybranchen, som sætter ansatte og sikkerhed under pres.
Piloter og stewardesser skal for deres egen og sikkerhedens skyld have ordnede forhold. Det budskab kommer
Piloter og stewardesser skal for deres egen og sikkerhedens skyld have ordnede forhold. Det budskab kommer FOTO: Scanpix/Simon Skipper

EU skal mere på banen for at sikre, at sikkerheden og forholdene for stewardesser og piloter er i orden.

Med det budskab i mappen mødes transportminister Magnus Heunicke (S) fredag med EU's kommissær for transport, Violeta Bulc, i Bruxelles. Det erfarer Avisen.dk.

Mødet i Bruxelles har været planlagt længe, men har stor aktualitet. Der har lige være en længere strejke i Norwegian, og en konflikt med Ryanair lurer i Danmark. I begge tilfælde handler det om de vilkår, som selskaberne byder personalet.

Hos arbejdsgiverne i Dansk Industri (DI) glæder man sig over, at Magnus Heunicke vil lægge pres på EU-Kommissionen. Der er nemlig ifølge DI for mange huller i reglerne i både EU og i de enkelte lande.

- Det er vigtigt at fastholde et politisk pres på reglerne for luftfart. Vi er nogle, der synes, at Europa fortjener en luftfart, som fungerer på ordentlige vilkår, og som sikrer, at sikkerheden til alle tider er i top, siger Michael Svane, som er direktør for DI Transport.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Magnus Heunicke før afrejsen til Bruxelles. Men han bebudede for et halvt år siden i Ugebrevet A4, at han ville presse på i EU for at sikre stewardesser og piloter anstændige vilkår. Han sagde i den forbindelse:

- Forhåbentlig vil den nye EU-Kommission lægge en ny linje i forhold til at få styr på reglerne i luftfarten.

Med sig under armen til mødet i Bruxelles har Magnus Heunicke en rapport. Den kommer fra en arbejdsgruppe i Danmark, der har fokus på social dumping inden for luftfart. Indholdet af rapporten ventes snart offentliggjort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.