Nu taler omstridt psykiater: Her er svaret til byretten

Piet Casier blev dømt til at betale erstatning på 240.000 kr. til 3F'er Helle Drejer Nielsen.
Piet Casier har ikke ønsket at forholde sig til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævns alvorlige kritik af hans embedsførelse i mindst fem tilfælde.
Piet Casier har ikke ønsket at forholde sig til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævns alvorlige kritik af hans embedsførelse i mindst fem tilfælde. Foto: Iris/arkiv

Den dømte og omstridte psykiater Piet Casier har kortvarigt valgt at tage bladet fra munden.

Via sin advokat Helle Søgaard Larsen fra Skovbo Hjort Advokater meddeler Piet Casier i et skriftlig svar til Fagbladet 3F, at han mener, at det var en forkert afgørelse, da han sammen med Norddjurs Kommune ved Byretten i Randers 14. juli i år blev dømt til at betale erstatning på 240.000 kr. til 3F'er Helle Drejer Nielsen. Hun fik fejldiagnosen "sygdomsefterligning" af Piet Casier, hvilket betød, at hun blev fastholdt på kontanthjælp af kommunen.

- Byrettens dom er anket, og det er jo fordi, jeg er af den opfattelse, at byretten tager fejl i sin bedømmelse. Mine bemærkninger vil derfor blive sendt til Vestre Landsret, skriver Piet Casier.

Fagbladet 3F har siden april 2014 talrige gange forsøgt at få Piet Casier i tale. Blandt andet for at få hans kommentar til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævns alvorlige kritik af hans embedsførelse i mindst fem tilfælde.

Afventer landsretten

Fagbladet har også ønsket at spørge til Arbejdsskadestyrelsens fyring af ham i 2011. Hans bortvisning og fyring fra Landssygehuset i Torshavn på Færøerne i 2014.

Samt hvordan han nåede frem til, at 38 ud af 114 borgere, som han undersøgte for Esbjerg Kommune, lige som Helle Drejer Nielsen skulle have den uhyre sjældne diagnose "sygdomsefterligning" og dermed blev beskyldt for at lyve sig syge.

Der er endnu ikke sat dato på ankesagen i landsretten. Men det fremgår af ankedokumenterne, at Piet Casier overvejer at forelægge sagen for Retslægerådet og, at han via sin advokat har anmodet om også i landsretten at blive afhørt over en video-forbindelse fra USA.

Norddjurs Kommune har ikke anket sagen, men fulgt byrettens dom og betalt de 240.000 kroner til Helle Drejer Nielsen.

Piet Casiers advokat Helle Søgaard Larsen har ikke ønsket at kommentere på dommen over for Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.