Nu skal ældre bades med vådservietter

Slagelse kommune vil vaske 300 ældre med vådservietter.
Ifølge leder af ældreområdet i Slagelse Kommune, Kim Jensen, viser erfaringer, at det her giver en bedre hygiejne og hudpleje til de ældre. 
Ifølge leder af ældreområdet i Slagelse Kommune, Kim Jensen, viser erfaringer, at det her giver en bedre hygiejne og hudpleje til de ældre.  Foto: Scanpix arkiv

Opdateret kl. 18.32: Ifølge tv2.dk bruger Slagelse Kommune i dag almindelige engangklude med vand og sæbe, "hvor man tager en balje over i sengen og vasker borgeren fra top til tå, hvor personalet næsten ikke kan undgå at spilde vand i sengen." Der er altså ikke tale om, at vådservietterne erstatter "almindelige" bade, da der er tale om ældre, som i forvejen vaskes i sengen.

For op mod 300 ældre i Slagelse Kommune kan det være slut med at komme i bad. Kommunen vil nemlig fremover bruge forstørrede vådservietter, når de ældre skal vaskes.

Det skriver MetroXpress.

Slagelse Kommune har netop offentliggjort et udbud på udbud.dk, hvor den efterlyser servietter til "Kropsvask uden brug af vand".

Ifølge leder af ældreområdet i Slagelse Kommune, Kim Jensen, viser erfaringer, at det her giver en bedre hygiejne og hudpleje til de ældre. 

- En kropsvask uden vand er i bund og grund, at man bruger desinficerende vaskeservietter, der enten er fugtige eller med cremer. Det er noget, man allerede bruger på sygehusene i dag. Det er beregnet til ældre og svagelige, der er sengeliggende, og derfor ikke kan komme i bad uden hjælp. På den måde kan de få et bad, uden at de kommer ud i badet, siger han til MetroXpress.

Han regner med at 300 af de svageste ældre på kommunens plejecentre får tilbuddet, som ifølge lederen ikke resulterer i en besparelse. Udgifterne til de ældres hygiejne vil være den samme, vurderer han overfor MetroXpress.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.