Nu kommer der mønter af plastik

Efter ti års research viser Tyskland nu en ny euro-mønt frem delvist lavet af plastik. Mønten er ifølge udvikleren første eksempel på en langt mere sikker mønt.
Sådan ser den nye mønt ud, der fra næste forår bliver gangbar mønt. Til at starte med bliver den dog kun produceret i et begrænset antal.
Sådan ser den nye mønt ud, der fra næste forår bliver gangbar mønt. Til at starte med bliver den dog kun produceret i et begrænset antal. Foto: Ministerium für Finanzen und Wirtschaft Baden-Württemberg.

Snart kan du betale din Curry Wurst med plastikmønter.

Til næste år lancerer Tyskland nemlig sin egen mønt, med en blå plastikring i designet. Den kommer til at have en værdi af fem euro og det bliver på trods af et begrænset muligt at bruge den som betaling.

Det skriver Die Welt.

Mønten er et resultat af ti års forskning. Målet har været at skabe et billigere alternativ til sedlerne, der på grund af de mange sikkerhedsforanstaltninger er dyre at producere.

Håbet er også at skabe et eksporteventyr for møntteknologi, så plastikmønterne kan blive udbredt til andre lande.

Mønten består af tre dele, der er klistret sammen. I inderste del kan man se jorden fra oven, og den blå plastikring, som er anden del, symboliserer atmosfæren. Uden om den blå ring svæver planeterne fra solsystemet.

Allerede nu kan mønten bestilles på nettet, men den kommer først på markedet til næste forår og forventes at blive et samleobjekt for møntsamlere verden over.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.