Nu kommer Apple: Håb for ledige i det midtjyske

3F har lige nu 300 ledige medlemmer i Silkeborg-området. Men med byggeriet af et nyt gigantisk Apple-datacenter, er der håb, mener lokalformand.
Det nye Apple datacenter kommer til at ligge på en mark ved en stor transformatorstation i Foulum ved Viborg. Byggeriet vil give job til ledige i Midtjylland, vurderer 3F's lokalafdeling.
Det nye Apple datacenter kommer til at ligge på en mark ved en stor transformatorstation i Foulum ved Viborg. Byggeriet vil give job til ledige i Midtjylland, vurderer 3F's lokalafdeling. Henning Bagger / Scanpix

Byggeriet af det gigantiske datacenter ved Viborg kan give ledige i Silkeborg en ny chance for at komme i arbejde.

Det mener fagforeningen 3F oven på nyheden om, at software-giganten Apple vil bygge for milliarder af kroner de kommende år.

- Der vil være god mulighed for at få mange af de ledige fra industrien omskolet til at kunne klare de her opgaver, siger formanden for 3F i Silkeborg, Jens Svenningsen.

Han har i øjeblikket 300 ledige medlemmer i Silkeborg-området.

Apple vil bruge 6,3 milliarder kroner på at bygge et datacenter i Foulum på 166.000 kvadratmeter. Det er så stort, at det kan måle sig med det store sygehus-byggeri i Aarhus.

Foulum ligger kun 45 kilometer nordøst for Silkeborg, og det skal udnyttes, mener Jens Svenningsen, der kalder Apples byggeplaner for en gave i en svær tid.

- De sidste måneder har en del af vores industrivirksomheder mandet ned, og de har klaget over for få ordrer. Nu kan vi sige, at der er lys for enden af tunnellen, siger 3F-formanden.

Også de store entreprenør-virksomheder øjner ordrer og arbejde - selvom der er fuld gang i byggeriet af supersygehuse i både Aarhus og Herning og en hel bydel skyder i vejret på Aarhus Havn.

Men der er stadig plads i ordrebogen. - Det kunne sagtens ligge rigtig godt til os, siger divisionsdirektør Torben Bloch Nielsen fra MT Højgaard i Aarhus.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.