Nu kan smede og murere køre studenterkørsel

DF kalder det en "lille med vigtig brik" i arbejdet med at give erhvervsuddannelserne et imageløft.
Af beslutningsforslaget fremgår det desuden, at man bør overveje at erstatte ordet "studenterkørsel" med et fremover mere dækkende "ungdomsuddannelseskørsel".
Af beslutningsforslaget fremgår det desuden, at man bør overveje at erstatte ordet "studenterkørsel" med et fremover mere dækkende "ungdomsuddannelseskørsel". Foto: Scanpix/arkiv

Snart er det ikke kun studenter, der må fejre deres eksamen i en åben lastbil pyntet med bøgeblade og et banner med ordene "dyt syv gange for at sige tillykke", skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I sidste uge var der nemlig politisk opbakning fra alle Folketingets partier til et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, der vil gøre det muligt for alle unge, der afslutter en ungdomsuddannelse af to års varighed at køre studenterkørsel.

Som reglerne er i dag, gives der kun tilladelse til studenterkørsel til de unge, der har afsluttet det almene gymnasium eller har taget en hhx, htx eller hf.

Med med opbakningen til forslaget vil unge fra i alt 114 boglige og faglige ungdomsuddannelser søge tilladelse til studenterkørsel, og dermed kan smeden, tømreren og mureren fejre svendebrevet med en køretur rundt i byen.

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl er ordfører på forslaget. Han kalder det for en "lille med vigtig brik" i arbejdet med at give erhvervsuddannelserne et imageløft.

- Det er et vigtigt signal, at de erhvervsuddannede også gerne må blive hyldet og fejre, at de er blevet færdige. På den måde anerkender vi som samfund, at unge med en erhvervsuddannelse er ligeså meget værd som studenterne. Det handler om ligestilling mellem uddannelserne, og det er ikke bare en lille detalje, siger han.

Af beslutningsforslaget fremgår det desuden, at man bør overveje at erstatte ordet "studenterkørsel" med et fremover mere dækkende "ungdomsuddannelseskørsel".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.