Nu kan du tjene penge på brugt børneudstyr

En ny hjemmeside hjælper dig med at udleje dit gamle børneudstyr til andre forældrepar og samtidig tjene penge på det.
Nu er det muligt at tjene penge på at leje den brugte barnevogn ud til andre.
Nu er det muligt at tjene penge på at leje den brugte barnevogn ud til andre. Foto: Colourbox/free

Vi kender konceptet fra hjemmesider som Airbnb og GoMore, hvor du enten kan udleje din lejlighed eller bil og samtidig tjene en skilling på det.

Nu får danskerne også mulighed for at handle med det børneudstyr, som de bare har liggende derhjemme og ikke længere bruger. Samtidig har nybagte forældre mulighed for at leje det baby- og børneudstyr, som i butikkerne nemt kan koste en formue.

Hjemmesiden hedder KidUp.dk og er en ny online platform, der vil formidle udlejning af børneudstyr imellem forældre. Det fortæller en af hjemmesidens grundlæggere, Christoffer Immanuel.

- Det meste børneudstyr er rigtig dyrt og skal kun bruges i et par måneder. Samtidig har mange forældre pladsproblemer med deres børneudstyr imellem første og andet barn, siger han og fortsætter:

- Derfor har vi lavet et site, som skal gøre det både billigere og mere fleksibelt at være forældre.

På hjemmesiden er det op til den enkelte at vælge, hvor meget det skal koste at leje din barnevogn, din babyseng eller dit barnesæde ud til et andet forældrepar.

Men det kan være svært at vurdere, hvor meget eller hvor lidt man som udlejer kan tillade sig at tage for sit udstyr, fortæller Christoffer Immanuel. Derfor har KidUp lavet en udregner, som ud fra forskellige parametre hjælper dig med at finde den rigtige pris.

- Vi har lavet en guide, hvor du skriver nyprisen på dine ting, og så viser den, hvad du cirka kan forvente at få ind i leje, siger Christoffer Immanuel.

Han håber, at hjemmesiden kan komme til at fungere som et forum for både nuværende og kommende forældre, hvor man kan udveksle erfaringer om eksempelvis pris og kvalitet på de forskellige produkter.

Spørger man Claus Skytte, der er forfatter til bogen "Skal vi dele?", der handler om deleøkonomi, er der gode principper i hjemmesiden.

Skytte tør dog ikke garantere, at folk, der vælger at udleje deres ting, med det samme kan få en indtjening.

- Det afhænger af, hvornår danskerne kommer over den grænse, hvor de kan se meningen i at leje ting frem for at købe, siger Claus Skytte.

Samtidig skal en delehjemmeside som KidUp opfylde tre kriterier for at blive en succes: Den skal være let at bruge, billig at benytte og bedre end andre.

Og det er især punktet med, at den skal være let at bruge, der for Claus Skytte er det springende punkt.

- Det skal være simpelt. Det skal være så simpelt som at række armen ud af vinduet. Havde jeg mulighed for at hente en brugt barnevogn nede på gaden, så ville jeg gøre det, men jeg ville måske ikke gøre det, hvis jeg skal helt ud i den anden ende af byen, siger Claus

Deleøkonomi er en stigende tendens blandt unge. Ifølge Metroxpress viser en undersøgelse gennemført af TNS Gallup for Nordea, at antallet af unge i alderen 18-25 år, der lejer ting gennem deleøkonomiordninger, fra 2014 til 2015 er steget fra en til fire procent.

Undersøgelsen spurgte: Har du indenfor de seneste seks måneder har undladt at købe noget for i stedet at benytte en aktør inden for deleøkonomien?

Så mange svarede ja:

8 % af de 18-25-årige

4 % af de 26-39-årige

3 % af de 40-54-årige

3 % af de 55-65-årige

Kilde: TNS Gallup

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.