Nu kan du skifte mellem 68 køn på Facebook

Facebook laver ny indstilling, der giver et væld af muligheder for at vælge køn under den personlige profil.
På Facebook er det nu muligt at definere sit køn på hele 68 forskellige måder.
På Facebook er det nu muligt at definere sit køn på hele 68 forskellige måder. Foto: Colourbox/free

Mand, kvinde, bøsse, lesbisk, biseksuel, transperson. Mulighederne er mange, når man skal definere sit køn, og er du bruger af Facebook, kan du ændre din status af køn til en af ikke mindre end 68 forskellige kønskategorier på din personlige profil.

Hidtil har det kun været muligt at vælge mand eller kvinde.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Facebook har lavet listen i samarbejde med Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark). I organisationen glæder man sig over de mange kategorier.

- Der er et behov for at kunne udtrykke mangfoldighed i forhold til køn med mere end to kategorier. Facebook opfylder dette behov og sætter nye standarder for de sociale netværk. Især måden, vi udtrykker køn på, har brug for en mere passende terminologi.

- Det var derfor med glæde, at LGBT Danmark modtog Facebooks henvendelse om rådgivning i forbindelse med udvidelsen af indstillingerne for køn, siger Søren Larsen, der er forperson i LGBT Danmark.

Samtidig kan man selv bestemme, hvem der skal kunne se oplysningen om køn. Om den skal være offentlig eller kun være synlig for enkeltpersoner eller grupper.

I pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at brugerne også kan vælge indstilling for, hvordan Facebook skal omtale én. Om det skal være han, hun eller neutralt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.