Nu igen? Stor runde lærer-fyringer på vej

Elevtallet daler i Guldborgsund Kommune og samtidig skal der spares yderligere på skoleområdet. Derfor må kommunen for andet år i træk afskedige en række lærere til næste år.
I Guldborgsund Kommune underviser lærerne fire klokketimer mere om ugen end sidste år. Det kommer til at stige igen til næste år.
I Guldborgsund Kommune underviser lærerne fire klokketimer mere om ugen end sidste år. Det kommer til at stige igen til næste år. Colourbox

For andet år i træk kan lærerne i Guldborgsund Kommune se frem til en fyringsrunde næste skoleår. Lolland-Falster Lærerforening frygter, at op til 25 lærere vil miste jobbet.

Det skriver folkeskolen.dk

Der bliver færre børn i Guldborgsund Kommune, og derfor vil der næste skoleår være 7 færre skoleklasser i kommunen. Men det ville dog normalt kun svare til 11 lærerstillinger.

Men der skal i forvejen spares på skoleområdet, og derfor frygter den lokale lærerforening altså, at det kan gå ud over 25 stillinger, hvis ikke de kan finde en løsning.

- Der skal spares på den understøttende undervisning, undervisningstiden bliver sat op, og derudover er der en generel rammebesparelse, siger Henrik Hansen, formand i Lolland-Falster Lærerforening, til folkeskolen.dk.

Allerede i dette skoleår skal der spares mellem 12 og 14 millioner kroner.

Lærerne i Guldborgsund Kommune underviser lige nu fire klokketimer om ugen mere end sidste år, og det kommer til at stige yderligere næste år.

- Konsekvensen bliver jo, at der bliver endnu mindre tid til opgaver uden for undervisningen, forberedelse og efterbehandling. Det trækker simpelthen tæppet væk under folkeskolereformen, det er umuligt at leve op til den under de her vilkår, siger Henrik Hansen til folkeskolen.dk

Guldborgsund Kommune skal de næste fire år spare i alt 40 millioner kroner på skoleområdet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.