Nu hyldes "mor-kroppen": I er for lækre

Ernæringseksperten Per Brændgaard er vild med kvinder med former.
Tre smukke kvinder. Ikke afpillede, ikke udsultede, ikke over-trænede.
Tre smukke kvinder. Ikke afpillede, ikke udsultede, ikke over-trænede. Foto: SCANPIX arkiv

Den er fedtfri, stram, veltrænet - og yt. Den har former, bærer præg af livet, er lidt slasket - og hamrende attraktiv.

Skal man tro de seneste ugers debat er "far-kroppen" med blød mave og 'elskovshåndtag' det nye store hit.

Men det er ikke kun far-kroppen, som er sund og lækker. Det er mor-kroppen også, skriver ernæringseksperten Per Brændgaard i Politiken i et debat-indlæg, der stor-hitter på de sociale medier.

Ifølge Brændgaard har mor-kroppen superkræfter. Den kan nemlig "gro mennesker." Uden mor-kroppen ville vi hurtigt uddø som art.

"For at give energi til den superkraft, så er mor-kroppen fra naturens side udstyret med forholdsvis store fedtdepoter," konstaterer Brændgaard i Politiken.

"Kvindelige former er seksuelt attraktive på et meget dybt biologisk plan, som ingen supertrænet fitness-sild eller pumpet crossfit kvinde kan hamle op med. Hofter, balder, bryster og bløde maver. Det kan vi lide," jubler Per Brændgaard, der er leder af Center for Bevidst Sundhed og aktuel med bogen "Slank på ét sekund."

Selv foretrækker ernæringseksperten til hver en tid en sund mor-krop fremfor en kvindekrop, der er "tynd på den udpinte måde."

Han skriver, at han aldrig har forstået, hvorfor kvinder tror, at mænd tænder på tyndhed. Spørger man ham, er det aller mest sexet, når en kvinde tør give sig helt hen og virkelig nyde lækker og kaloriespækket mad. For, som han skælmsk konstaterer, så tør hun måske også give sig hen til andre former nydelse ...

Akkurat som med "far-kroppen" så er Brændgaards pointe i hans hyldest af "mor-kroppen", at kropstypen er skøn, fordi den et symbolet på den krop, der opstår, når   man bruger sin tid og energi på at hjælpe andre i stedet for at dyrke sin krop i et langt egotrip.

Læs hele hans indlæg i Politiken her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.